Україна та РФ почали фінальну битву на фронті перед переговорами у листопаді, – NYT

Україна твердо заявила про намір провести другий саміт миру вже цієї осені, аби запропонувати остаточну формулу припинення війни. В очікуванні цього Україна та Росія прагнуть досягти якомога більших успіхів на фронті просто зараз, аби мати сильнішу позицію на мирних переговорах. Про це пише The New York Times.

“Найневідкладніша дипломатія”, яка відбувається зараз між Україною та її партнерами, спрямована на те, аби дати українцям спроможність сформувати поле битви на свою користь, кажуть автори публікації. Це має значення ще й тому, що Кремль, схоже, не зацікавлений в переговорах, але його думка може змінитися зі зміною ситуації на фронті, йдеться у статті.

Показово, що дипломатичні дискусії на цю тему пожвавилися після початку української операції в Курській області та посилення українських ударів по російських нафтових об’єктах. І в цьому ж контексті тривають дипломатичні дискусії щодо зняття обмежень на удари західними ракетами по території РФ.

Президент Київської школи економіки та колишній міністр економічного розвитку України Тимофій Милованов наголосив, що посилений військовий потенціал України, її здатність завдавати швидких ударів по стратегічній нафтовій інфраструктурі РФ міг би посадити пана Путіна за стіл переговорів.

“Путін не вірить ні в яку дипломатію; він просто грає в цю гру. Але я думаю, що він також хоче бачити докази. Знаєте, принесіть квитанції. Отже, чи є в України можливості?” – сказав пан Милованов.

Вільям Х. Макрейвен, американський адмірал у відставці, зізнався, що до Курської операції ЗСУ він вважав найкращим можливим для України варіантом миру просте перемир’я з гарантіями безпеки від союзників і замороженими грошима Росії. Але вторгнення на Курщину здивувало його і дало Україні козир.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

2 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

3 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

6 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

8 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

11 хв. ago

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

40 хв. ago