Україна та РФ почали фінальну битву на фронті перед переговорами у листопаді, – NYT

Україна твердо заявила про намір провести другий саміт миру вже цієї осені, аби запропонувати остаточну формулу припинення війни. В очікуванні цього Україна та Росія прагнуть досягти якомога більших успіхів на фронті просто зараз, аби мати сильнішу позицію на мирних переговорах. Про це пише The New York Times.

“Найневідкладніша дипломатія”, яка відбувається зараз між Україною та її партнерами, спрямована на те, аби дати українцям спроможність сформувати поле битви на свою користь, кажуть автори публікації. Це має значення ще й тому, що Кремль, схоже, не зацікавлений в переговорах, але його думка може змінитися зі зміною ситуації на фронті, йдеться у статті.

Показово, що дипломатичні дискусії на цю тему пожвавилися після початку української операції в Курській області та посилення українських ударів по російських нафтових об’єктах. І в цьому ж контексті тривають дипломатичні дискусії щодо зняття обмежень на удари західними ракетами по території РФ.

Президент Київської школи економіки та колишній міністр економічного розвитку України Тимофій Милованов наголосив, що посилений військовий потенціал України, її здатність завдавати швидких ударів по стратегічній нафтовій інфраструктурі РФ міг би посадити пана Путіна за стіл переговорів.

“Путін не вірить ні в яку дипломатію; він просто грає в цю гру. Але я думаю, що він також хоче бачити докази. Знаєте, принесіть квитанції. Отже, чи є в України можливості?” – сказав пан Милованов.

Вільям Х. Макрейвен, американський адмірал у відставці, зізнався, що до Курської операції ЗСУ він вважав найкращим можливим для України варіантом миру просте перемир’я з гарантіями безпеки від союзників і замороженими грошима Росії. Але вторгнення на Курщину здивувало його і дало Україні козир.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не…

18 хв. ago

У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним "забарвленням".…

27 хв. ago

Чи може чоловік з тимчасовою відстрочкою виїжджати за кордон

Під час воєнного стану військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати державний…

35 хв. ago

В Україні можуть різко підвищити премії для деяких суддів

Кабінет Міністрів України у проєкті державного бюджету на 2025 рік пропонує ввести нову систему преміювання…

43 хв. ago

Найбільш вимираючий пінгвін із жовтими очима став “Птахом року” (відео)

Щороку в Новій Зеландії проводять всесвітньо відомий конкурс "Птах року" і журі назвало переможця 2024…

51 хв. ago

В Україні змінили правила реєстрації гуманітарних авто для ЗСУ

Кабінет міністрів України вніс важливі зміни до процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, ввезених як…

1 годину ago