Ту-95 стоять споряджені: експерт, оцінив, чи може РФ запустити сотні ракет по Києву за Курськ

Українці мають спокійно та розважливо ставитися до повідомлень про те, що Росія може запустити сотні ракет та дронів у помсту за Курську область, заявив в ефірі “Київ24” авіаційний експерт Костянтин Криволап.

“Чи може бути сотня “Шахедів”? Виключно теоретично, якщо подивитися, скільки вони можуть запускати… з моменту як вони побудували завод в Елабузі та вийшли на більш-менш стабільний режим, вони не можуть за місяць фізично заслати понад 500-550 “Шахедів”. Тим більше, ізраїльтяни уразили іранський завод,  й у них там зараз проблеми”, – сказав Криволап.

Що стосується ракет, то наразі у РФ стоять споряджені 12-13 бортів Ту-95, повідомив експерт. На 13 бортів Росія може встановити не більше 26 ракет, за його словами.

“Якщо вони хочуть залишитися без Ту-95, вони на них причеплять по 3-4 ракети. Адже там силова схема така, що ця ракета просто виламує крила. Далі є Ту-22. їх залишилося загалом 27, але 30% відкидаємо, й буде близько 18 машин, які теоретично здатні підійняти ракету Х-22… Я не пам’ятаю жодного випадку, коли вони могли б спорядити більше, ніж дві такі ракети”, – додав експерт.

Він також відзначив, що якщо РФ має на меті дійсно уразити якийсь об’єкт, то для цього вони використовують “Іскандери”, оскільки це доволі точне озброєння.

“Якщо ж вони хочуть завдати терористичний удар, вони б’ють KN-23, північнокорейською. Скільки цього може бути? Казали, що навколо північного кордону взимку стояло близько 46 комплексів. Можливо це? Можливо. Зараз може бути все, що завгодно. Так, щоб сотні були, – такого не буде.. Але якщо зроблять, то далі не буде чим лякати. Тому я не зовсім впевнений, що вони будуть щось таке робити, їм треба розбиратися з іншими питаннями”, – пояснив Криволап.

Ольга Степанова

Recent Posts

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

4 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

11 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

27 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

43 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

52 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

1 годину ago