Путін скидає з себе відповідальність за події на Курщині

Російський диктатор Володимир Путін намагається показати себе компетентним щодо ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на військових та інших представників влади РФ.

12 серпня Путін провів нараду з російськими військовими, силовиками, представниками федеральних і регіональних органів влади щодо ситуації в Бєлгородській, Брянській і Курській областях, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW). Він дав свою оцінку ситуації.

“Путін продовжує виставляти себе ефективним і обізнаним менеджером ситуації вздовж українсько-російського кордону і перекладати відповідальність за поточні проблеми у відповідь на українське вторгнення в цьому районі на інших російських військових і посадовців. Путін дорікнув в.о. губернатора Курської області Олексію Смирнову за те, що він обговорював питання, які, на думку Путіна, належать виключно до компетенції Міноборони Росії, і доручив Смирнову говорити лише про соціально-економічну ситуацію”, – йдеться у звіті.

Диктатор також відреагував на заяву першого віцепрем’єра Дениса Мантурова про контроль над ситуацією. Дорікнув, що Мантуров не торкнувся кількох ключових соціальних питань.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков звернувся до Путіна з прямим проханням реалізувати соціальну політику для допомоги цивільному населенню його регіону. Водночас Гладков і губернатор Брянської області Олександр Богомаз уникнули гніву Путіна, не коментуючи військові питання.

“Твердження Путіна про те, що кожен чиновник несе лише одну відповідальність, контрастує з його спробою виставити себе здатним контролювати і компетентно розуміти політичну, соціально-економічну та військову ситуацію вздовж міжнародного кордону”, – сказано в повідомленні.

Кремль опублікував відеозаписи і тексти доповідей голів Брянської, Бєлгородської та Курської областей Путіну про проблеми, з якими наразі стикається російська регіональна влада. Це зроблено, щоб публічно представити голів регіонів як відповідальних за ці проблеми і таких, що потребують допомоги Путіна.

“Проте Кремль не опублікував відеозапис або текст тієї частини зустрічі, на якій російські військові і силовики, ймовірно, доповідали Путіну. Рішення Кремля опублікувати відеозапис, на якому Путін картає вищих російських чиновників, ймовірно, є попередженням іншим російським чиновникам утриматися від коментарів щодо українського вторгнення в Росію”, – вважають аналітики.

Російське угруповання військ у Курській області намагається створити об’єднані структури командування і управління, необхідні для координації операцій. Путін заявив, що головним завданням Міністерства оборони Росії є витіснення українських сил з російської території.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються…

5 хв. ago

Заплатять за повернення додому: де можна отримати 34 тисячі доларів за спаковані валізи

Українські біженці, які знайшли притулок у Швеції, можуть отримати суттєву грошову допомогу за повернення на…

12 хв. ago

Нові стрижки для короткого волосся на 2025 рік: у трендах залишаються текстура й об’єм

Восени 2024 короткі стрижки знову в трендах і будуть актуальними наступного 2025 року. Такі зачіски…

21 хв. ago

Відправили не 6000: в “Укрпошті” висловилися щодо розсилки повісток з е-підписами ТЦК

В "Укрпошті" підтвердили, що розіслали першу партію тестових повісток з електронними підписами начальників Територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

30 хв. ago

Турки шоковані цінами на відпустку в своїй країні

Більшість громадян Туреччини більше не можуть дозволити відпустку у своїй країні бодай раз на рік.…

38 хв. ago

“Найрозшукуванішого” наркобарона заарештовано через два роки після втечі: хто це

"Найрозшукуванішого" наркобарона спіймали і заарештували через два роки після його втечі. Про це повідомляє Need To Know.…

47 хв. ago