“Нехай забирається з України”: у Білому домі дали пораду Путіну, як повернути Курську область

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому США Джон Кірбі прокоментував ситуацію у Курській області РФ. Він звернувся до президента Росії Володимира Путіна та запропонував йому припинити війну в Україні, якщо того так непокоять справи у країні. Тільки такий вихід він бачить, бо “агресор у цій війні – Росія, а Україна захищається”.

Відповідну заяву Кірбі зробив на онлайн-брифінгу в понеділок, 12 серпня, передає видання “Європейська правда”. Також він назвав “путінською пропагандою” заяви російських посадовців, що захід ЗСУ у Курську область координується Заходом. За словами представника Білого дому російський диктатор від початку війни в Україні чіплявся за ці наративи. Проте нічого спільного з реальністю вони не мають.

“Це війна Путіна проти України. І якщо йому щось не подобається, якщо його щось не задовольняє, є дуже просте рішення – хай він забирається під три чорти з України та припиняє війну”, – сказав Кірбі.

Він наголосив, що саме Росія з самого початку була агресором, а Україна захищає свій суверенітет і цілісність. І єдині, хто перебуває у стані війни в Україні – це самі росіяни.

Операція ЗСУ у Курській області

Минув майже тиждень, як ЗСУ розпочали операцію у Курській області РФ. Вони прорвали лінію оборони росіян 6 серпні й станом на 12 серпня захопили майже 1000 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. У тому числі й райони, з яких окупанти завдавали удари по Сумщині. Аналітичний проєкт DeepState вважає, що українським військовим вдалося зайняти орієнтовно 44 населені пункти. Ще у 10 міст та сіл статус невизначений.

Натомість у РФ визнали захоплення ЗСУ лише 28 населених пунктів. Російський диктатор Путін виступив з промовою, у якій наголосив, що тепер жодних мирних переговорів з Україною не буде. Адміністрація президента США Джо Байдена стурбована тим, що Росія може масовано атакувати Україну ракетами. Так вони влаштують “відплату” за вторгнення у Курську область.

Зеленський підкреслив, що ця операція має на меті забезпечити безпеку України та звільнити прикордонні території від російських військових. Натомість керівник Генштабу РФ Валерій Герасимов пообіцяв, що російська армія розгромить ЗСУ в Курській області та вийде на кордон РФ. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago