Наступ ЗСУ в Курській області триває: під загрозою ще два міста РФ, – BILD

Бої в Курській області тривають, і зараз ЗСУ зокрема наступають на ще одне вузлове місто – Кореневе. Такого висновку дійшов військовий аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Він зазначив, що опубліковані вчора відео з міста Суджа підтверджують контроль ЗСУ над цим важливим містом недалеко від кордону. До війни в Суджі проживало близько 5 тисяч осіб, і це найбільший населений пункт РФ, який контролює Україна. Примітним німецький аналітик вважає те, що на опублікованих кадрах із Суджі не видно взагалі ніяких руйнувань.

Загалом українські аналітики заявили про встановлення контролю над 44 населеними пунктами Курської області на вчорашній день, що становить приблизно 5% від їхньої загальної кількості в регіоні.

На основі інших відеозаписів, що з’явилися в Мережі, Рьопке робить висновок, що важкі бої точаться приблизно за 20 км на південь від Суджі. Аналітик не називає конкретний населений пункт, але, ймовірно, йдеться про райцентр Біла. Також бої тривають за 6 км на схід від Суджі. Німецький аналітик вважає, що там воюють, зокрема, чеченські загони “Ахмат”.

На протилежному фланзі, за 30 км на північ від Суджі, ЗСУ ведуть наступ на райцентр Кореневе і намагаються розширити свій плацдарм, вважає аналітик. На кадрах, опублікованих ЗС РФ, видно, як російські безпілотники атакують українські механізовані частини на південь і схід від селища. Щонайменше один український БТР-4 знищений, ще один – захоплений російськими військами, хоча самі росіяни стверджують про знищення або захоплення 10 бронетранспортерів ЗСУ.

Якщо в України вийде зайняти ці населені пункти, це стане страшним провалом Володимира Путіна, пише Юліан Рьопке.

карта bild.de
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago