Наступ ЗСУ в Курській області триває: під загрозою ще два міста РФ, – BILD

Бої в Курській області тривають, і зараз ЗСУ зокрема наступають на ще одне вузлове місто – Кореневе. Такого висновку дійшов військовий аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке.

Він зазначив, що опубліковані вчора відео з міста Суджа підтверджують контроль ЗСУ над цим важливим містом недалеко від кордону. До війни в Суджі проживало близько 5 тисяч осіб, і це найбільший населений пункт РФ, який контролює Україна. Примітним німецький аналітик вважає те, що на опублікованих кадрах із Суджі не видно взагалі ніяких руйнувань.

Загалом українські аналітики заявили про встановлення контролю над 44 населеними пунктами Курської області на вчорашній день, що становить приблизно 5% від їхньої загальної кількості в регіоні.

На основі інших відеозаписів, що з’явилися в Мережі, Рьопке робить висновок, що важкі бої точаться приблизно за 20 км на південь від Суджі. Аналітик не називає конкретний населений пункт, але, ймовірно, йдеться про райцентр Біла. Також бої тривають за 6 км на схід від Суджі. Німецький аналітик вважає, що там воюють, зокрема, чеченські загони “Ахмат”.

На протилежному фланзі, за 30 км на північ від Суджі, ЗСУ ведуть наступ на райцентр Кореневе і намагаються розширити свій плацдарм, вважає аналітик. На кадрах, опублікованих ЗС РФ, видно, як російські безпілотники атакують українські механізовані частини на південь і схід від селища. Щонайменше один український БТР-4 знищений, ще один – захоплений російськими військами, хоча самі росіяни стверджують про знищення або захоплення 10 бронетранспортерів ЗСУ.

Якщо в України вийде зайняти ці населені пункти, це стане страшним провалом Володимира Путіна, пише Юліан Рьопке.

карта bild.de
Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

2 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

4 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

21 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

28 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

33 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

38 хв. ago