У Путіна задумали недобре: хочуть підірвати дві величезні ГЕС в Україні

Повномасштабна війна в Україні, яку розпочала росія 24 лютого 2022 року, стала абсолютно унікальним воєнним конфліктом в історії воєн. Російська влада під надуманими приводами і причинами вторглася в державу, яку раніше вважали братньою.

Інформаційні технології та пропаганда в російській федерації не схоже на жодні інші. Абсолютне заперечення очевидного, перекручування фактів, зміна історичних подій – це те, що зробило незміцнілі російські уми інструментом зла та ненависті.

Крім іншого, російська влада заперечує військові злочини, які скоюють у ході бойових дій в Україні. Так, минулого року весь світ завмер від того, що російські війська підірвали Каховську ГЕС, яка спричинила екологічну катастрофу в регіоні, спровокувала масові руйнування та загибель мирних громадян, тварин, рослин, а також зробила ґрунт непридатним для сільського господарства. При цьому росіяни виключили свою участь у цьому терористичному акті, зіпхнувши все, як завжди, на ЗСУ. Україна все ще не відійшла від подій минулого року, і ось уже зараз російська влада тонко натякає на те, що вибухнуть ще дві ГЕС в Україні – Київська та Канівська.

Докладніше про те, що росіяни хочуть висадити в повітря дві величезні українські ГЕС, інформує низка джерел у мережі Telegram, які цитують заяву офіційного представника міністерства закордонних справ російської фередації марія захарова.

Київська ГЕС знаходиться вище за течію Дніпра біля Києва. Це означає, що у разі вибуху греблі половина української столиці буде затоплена. Канівська ГЕС знаходиться нижче руслом на річці Дніпро, і у разі підриву цієї дамби буде затоплено все, що знаходиться нижче картою. У тому випадку, якщо росія здійснить ці терористичні акти, це призведе до неймовірних катастрофічних наслідків, жертв і руйнувань. При цьому вже зараз російська влада стверджує, що даний терористичний сценарій розробляють збройні сили України, таким чином знімаючи з себе відповідальність за можливі наслідки, і зрікаючись участі в організації та вчиненні цих терористичних актів.

Варто сказати, що перед підривом Каховської ГЕС подібні тези також звучали у російській пресі. Тоді мало хто вірив, що російські війська насміляться здійснити щось подібне. Важливо також враховувати те, що Каховська ГЕС була захоплена окупаційними військами російської федерації, тоді як Київська і Канівська ГЕС знаходиться на підконтрольній Україні території.

Так чи інакше, а українській владі та українським громадянам необхідно бути готовим до різних розвитку подій. Так історично склалося, що ми живемо по сусідству з убивцями, злодіями, ґвалтівниками та терористами, які час від часу показують свою сутність, і роблю все, щоб нас знищити.

Ольга Степанова

Recent Posts

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

5 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

14 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

23 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

36 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

43 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

55 хв. ago