ЗС РФ втратили в Криму С-400: OSINT-аналітики показали фото розтрощеного комплексу

Під час атаки на військову ціль у Криму Сили оборони України знешкодили комплекс протиповітряної оборони С-400, який стояв неподалік від аеродрому “Бельбек” та Севастопольської бухти. На супутникових знімках місцевості, де він дислокувався, можна побачити уламки замість цілих машин. Про наслідки атаки Україн на ЗРК на західному березі Криму розповіли у Telegram-каналі OSINT-аналітиків “Кіберборошно”.

У дописі ідеться про наслідки повітряної атаки, яка відбулась в ніч з 11 на 12 червня. Зі слів ONSINT-аналітиків, Силам оборони вдалось знищити відразу три одиниці військової техніки: радіолокаційну станцію (РЛС) 92Н6, тягач БАЗ-6306 “Вощина”, навантажений генератором, пускову установку (ПУ) С-400 51П6. Точка влучання — у Бахчисарайському районі, написали аналітики. Також вони опублікували дві супутникові світлини, зроблені до та після удару.

Перша світлина зроблена 1 червня, вказується у повідомленні. На фото з високою роздільною здатністю видно шість одиниць техніки: РЛС, тягач, три ПУ 51П6, які стоять навколо них, та одну ПУ 55ЛЕ6, розташовану дещо збоку.

Удар по Криму – комплекс С-400 1 червня Фото: Telegram / КіберБорошно

Друга світлина зроблена 13 червня. Помітно уламки трьох одиниць техніки, решта після атаки зникла.

Удар по Криму – комплекс С-400 13 червня Фото: Telegram / КіберБорошно

Аналітики навели координати, де стояв знищений ЗРК С-400 — 44.695930,33.663500. Точка — поруч з Севастопольською бухтою з кораблями ЗС РФ та за 5 км від військового аеродрому “Бельбек”. Дальність виявлення цілей — до 600 км, раніше розповідав Фокус. Дальність ураження цілей — до 400 км.

Удар по Криму – де стояла уставка С-400 біля аеродрому “Бельбек” Фото: Google Maps

Зазначимо, в ніч на 12 червня про гучні звуки над Кримом повідомили низка місцевих Telegram-каналів. У росЗМІ заявили, що могли статись неприємності з установками С-400. Пізніше військові експерти підтвердили, що Сили оборони дійсно атакували військові цілі ЗС РФ, використавши для цього, орієнтовно, сім ракет ATACMS. У медіа тим часом відзначили, що аеродром “Бельбек” став пасткою для російських установок ППО після того, як ЗСУ отримали далекобійні засоби ураження.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Залишилося 7 днів”: чоловік виявив моторошну знахідку за своїм сміттєвим баком (фото)

Повернувшись пізно ввечері додому з роботи, чоловік жахнувся, виявивши поруч зі сміттєвим відром трикутну язичницьку…

6 години ago

Подорож на край світу: за чим вікінги пливли до самого серця Арктики

Вікінги розпочали надзвичайні пошуки дорогоцінної слонової кістки, просунувшись у найвіддаленіші північні регіони Землі. Пошуки привели…

6 години ago

Не можна залишати: експерт назвав електричні прилади, які “висмоктують” гроші

Криза вартості життя все ще залишається реальністю і багато людей намагаються заощадити гроші там, де…

6 години ago

Нетаньягу назвав причину ліквідації лідера “Хезболли”

Вчора внаслідок авіаударів Ізраїль ліквідував лідера "Хезболли". Сьогодні, 28 вересня, ізраїльський прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу назвав…

7 години ago

Без нього за кермо не пустять: водіям потрібно отримати спеціальний код

З метою підвищення безпеки дорожнього руху та гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами, в Україні…

7 години ago

Дженніфер Лопес показала Бену Аффлеку, що він втратив (фото)

55-річна американська акторка і співачка Дженніфер Лопес, яка 20 серпня подала на розлучення з Беном Аффлеком через…

7 години ago