ЗС РФ втратили в Криму С-400: OSINT-аналітики показали фото розтрощеного комплексу

Під час атаки на військову ціль у Криму Сили оборони України знешкодили комплекс протиповітряної оборони С-400, який стояв неподалік від аеродрому “Бельбек” та Севастопольської бухти. На супутникових знімках місцевості, де він дислокувався, можна побачити уламки замість цілих машин. Про наслідки атаки Україн на ЗРК на західному березі Криму розповіли у Telegram-каналі OSINT-аналітиків “Кіберборошно”.

У дописі ідеться про наслідки повітряної атаки, яка відбулась в ніч з 11 на 12 червня. Зі слів ONSINT-аналітиків, Силам оборони вдалось знищити відразу три одиниці військової техніки: радіолокаційну станцію (РЛС) 92Н6, тягач БАЗ-6306 “Вощина”, навантажений генератором, пускову установку (ПУ) С-400 51П6. Точка влучання — у Бахчисарайському районі, написали аналітики. Також вони опублікували дві супутникові світлини, зроблені до та після удару.

Перша світлина зроблена 1 червня, вказується у повідомленні. На фото з високою роздільною здатністю видно шість одиниць техніки: РЛС, тягач, три ПУ 51П6, які стоять навколо них, та одну ПУ 55ЛЕ6, розташовану дещо збоку.

Удар по Криму – комплекс С-400 1 червня Фото: Telegram / КіберБорошно

Друга світлина зроблена 13 червня. Помітно уламки трьох одиниць техніки, решта після атаки зникла.

Удар по Криму – комплекс С-400 13 червня Фото: Telegram / КіберБорошно

Аналітики навели координати, де стояв знищений ЗРК С-400 — 44.695930,33.663500. Точка — поруч з Севастопольською бухтою з кораблями ЗС РФ та за 5 км від військового аеродрому “Бельбек”. Дальність виявлення цілей — до 600 км, раніше розповідав Фокус. Дальність ураження цілей — до 400 км.

Удар по Криму – де стояла уставка С-400 біля аеродрому “Бельбек” Фото: Google Maps

Зазначимо, в ніч на 12 червня про гучні звуки над Кримом повідомили низка місцевих Telegram-каналів. У росЗМІ заявили, що могли статись неприємності з установками С-400. Пізніше військові експерти підтвердили, що Сили оборони дійсно атакували військові цілі ЗС РФ, використавши для цього, орієнтовно, сім ракет ATACMS. У медіа тим часом відзначили, що аеродром “Бельбек” став пасткою для російських установок ППО після того, як ЗСУ отримали далекобійні засоби ураження.

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп має намір судитися з Google через “погані історії” про нього в пошуку

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп погрожує компанії Google судом у разі його…

4 хв. ago

Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо…

12 хв. ago

Насильство щодо дітей: навчальні заклади України чекають перевірки

В Україні всі навчальні заклади, де проживають діти, чекають перевірки на предмет насильства чи порушення…

17 хв. ago

Буде ескалація: Іран почав погрожувати Ізраїлю після знищення генсека “Хезболли”

Іран заявив, що ліквідація генерального секретаря проіранського угруповання "Хезболла", Хасана Насралли, закінчиться для Ізраїля "знищенням". Тегеран…

19 хв. ago

Біля Чорнобиля помітили величезного сома-мутанта: його розміри просто вражають

Українським військовослужбовцям вдалося виявити у ставку-охолоджувачі Чорнобильської АЕС гігантську рибину. У кадр потрапив величезний прісноводний…

40 хв. ago

Дві третини українських біженців планують залишитися в Чехії

Українці все менше мають намір повертатися додому з Європи. Принаймні, біженці, які живуть у Чехії.…

45 хв. ago