Пентагон продовжив дію контракту з компанією Маска на постачання Starlink в Україну

Міністерство оборони США (Пентагон) продовжило контракт із компанією SpaceX Ілона Маска на надання інтернет-послуг Starlink в Україні терміном ще на шість місяців. Про це інформує Bloomberg.

Зокрема у заяві, оприлюдненій прессекретарем Командування космічних систем Бонні Пойндекстером, вказано, що контракт Космічних сил США зі SpaceX на суму 14,1 мільйона доларів продовжено до 30 листопада. Контракт допоможе забезпечити доступ до Starlink, апаратури та підтримки клієнтів на узгоджених умовах.

До цього у Пентагоні заявляли, що вартість його контракту із компанією SpaceX на розгортання терміналів Starlink Ілона Маска в Україні становить 23 мільйони доларів. При цьому в американському оборонному відомстві зазначали, що контракт на постачання комунікаційних терміналів Starlink від SpaceX діє з червня 2023 року до травня місяця 2024 року.

На початку 2024 року у ЗСУ заявляли про масоване використання російськими військовими Starlink на окупованих територіях України. У відповідь на це Ілон Маск заявляв, що Росії не продають ці термінали. Водночас у Мінцифри повідомляли, що працюють над цією проблемою, що, в підсумку, дало можливість знайти оптимальні рішення.

Нагадаємо, 17 травня українські бійці повідомляли про серйозний збій у роботі Starlink під час наступу ЗС РФ у Харківській області.

При цьому 11 червня командувач Силами безпілотних систем, полковник Вадим Сухаревський розповів, що Україні вдалося знайти альтернативну платформу супутникового інтернету, яка замінить систему Starlink на окремих ділянках фронту російсько-української війни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Борги зростають: росіяни не здатні виплачувати кредити

Як пишуть російські медіа, 35% росіян відчувають невеликі труднощі з погашенням кредитів, 12% — великі…

3 хв. ago

Українцям відключають ліфти: змушують “скидатися” на нові

У Миколаєві трапилася ситуація, яка, напевно, додасть головного болю мешканцям будинку на вулиці Генерала Алмазова…

10 хв. ago

Трамп закликає Ізраїль вдарити по ядерних об’єктах Ірану

Кандидат у президенти США Дональд Трамп висловився за удари по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на нещодавні…

12 хв. ago

Вибухало та горіло: у Воронезькій області Росії дрони атакували кілька підприємств

У ніч проти 5 жовтня у Воронезькій області (РФ) лунали вибухи. Там фіксували безпілотники та…

19 хв. ago

Чоловіки, які не оновили дані у ТЦК, не зможуть отримати бронь від мобілізації

В Україні триває повномасштабна війна й військовозобов'язані чоловіки підлягають мобілізації. Але є категорія громадян країни,…

19 хв. ago

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

З наступного навчального року в українських університетах для хлопців вводять обов’язкову військову підготовку, відмова від…

28 хв. ago