ЗСУ посунули позиції ЗС РФ під Мар’їнкою та мають успіхи біля Роботиного

ЗС РФ втратили позиції на двох відтинках фронту у Донецькій та Запорізькій областях. Геолокація бойових зіткнень показала, що ЗСУ просунулись у південній частині фронту біля села Кам’янське та у східній частині — біля Мар’їнки та Вугледара. 

Про ситуацію на російсько-українській війні ідеться у аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому 12 лютого.

Аналітики ISW відзначили, що ЗС РФ й надалі намагаються просунутись у напрямку адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей.

Тим часом бійці ЗСУ дають відсіч спробам ворога і мають успіхи на деяких ділянках. Одна з точок, де вдалось відкинути росіян — біля села Побєда на Шахтарському напрямку. Висновок зробили на основі геолокації відео від російських військкорів: “українські сили незначно просунулися на північний схід від Побєди”. Також повідомили, що саме на цьому відтинку фронту помічено ворожих бійців з батальйону “Тигр” 255 мотострілецького полку та морпіхів з 155 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту ЗС РФ.

Ситуація біля Новомихайлівки і Побєди Фото: DeepState

Ще один відтинок фронту, на якому ISW зауважили просування ЗСУ — на північний захід від Роботиного у Запорізькій області. На основі відео бою, опублікованого російським військкором, встановили нові позиції Сил оборони біля села Кам’янське: населений пункт розташований біля Василівки, через яку проходить дорога на Токмак і Енергодар.

Ситуація під Кам’янським Фото: DeepState

Бої на сході та півдні — деталі

У звіті ISW також відзначено, на яких саме відтинках фронту дещо просунулись російські війська: на захід від Бахмута — біля Часового Яру та Богданівки, біля Авдіївки — можливий рух у напрямку “залізничної колії та закріплення на дачній території на захід від залізниці”.

Ситуація біля Часового Яру та Бахмуту Фото: ISW
Ситуація біля Авдіївки Фото: ISW

Крім того, точаться бої під Куп’янськом (Синьківка-озеро Лиман), Кремінною (біля Тернів), Білогорівкою (у західній частині населеного пункту), Великою Новосілкою (Пречистівка та Приютине), втримується плацдарм під Кринками, — ідеться на порталі Інституту вивчення війни.

Ситуація під Роботиним
Ситуація під Кринками
Ситуація під Куп’янськом-Лиманом
Ситуація біля Донецька

Зазначимо, у вечірньому звіті Генштабу ЗСУ розповіли про кількість атак, які вдалось відбити Силам оборони протягом 12 лютого найбільша кількість штурмів — біля Новомихайлівки та Побєди (25 штурмів) та біля Авдіївки (18 штурмів).

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

51 хв. ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

1 годину ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

1 годину ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

1 годину ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

2 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

2 години ago