Росія вербує на війну піратів та мешканців джунглів: експерт про нову загрозу для України

Після оприлюднення військовими фотографії полоненого африканця, який воював на боці Росії в Україні, в спецслужбах назвали країни, громадян яких вербують окупанти.

“В Україні на стороні ворожої армії фіксувались громадяни Сомалі (частина з них, як відомо, заробляє піратством – Ред.), Сьєрра-Леоне, Сирії, громадяни пострадянських країн“, – розповів представник ГУР МОУ України Андрій Юсов.

Своєю чергою, в спецслужбах також кажуть, що попередньо не підтверджується інформація окремих західних ЗМІ про те, що в Україні на боці Росії воює начебто близько 15 тисяч непальців.

“Ця цифра потребує уточнення, але попередньо можемо сказати, що дані перевищені. Вербування Росією є, але також маємо відомості про те, що не в такій кількості”, – повідомило джерело в одній з військових структур.

Своєю чергою, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко прогнозує, що Росія продовжить вербування іноземців.

Росія таким чином отримує дешевий ресурс. Найманців вони можуть вербувати навіть не в інших країнах, а на території Російської Федерації. Можуть вербувати тих, хто приїздить туди”, – каже Олександр Коваленко.

Та додає: “Я не виключаю навіть і такого варіанту, що вони можуть вербувати найманців безпосередньо в Сирії, в країнах Африки, де працює ПВК “Вагнер”. Тут дуже цікава процедура компенсації їхньої загибелі. Якщо говорити про середньостатистичного росіянина, то родина загиблого повинна отримати свою білу “Ладу”. У випадку з іноземцями все набагато простіше. Іноземцю компенсацію набагато простіше не виплачувати“.

За оцінками Коваленка, Росія буде вербувати іноземців в такій кількості, скільки взагалі буде бажаючих. Як відомо, в обмін на це РФ може пропонувати найманцям гроші або громадянство Росії.

Чи цікаві іноземні найманці Росії для обміну

На це питання Олександр Коваленко відповідає так: “Цікавий момент. Іноземцем може виявитись найманець, який підписав контракт з Росією. Якщо про полон дізнається представництво країни, громадянином якої є людина, то можливий тиск щодо обміну. Про росіянина Росія може забути, а про іноземця може не вийти забути. Такі країни як, наприклад, Непал можуть підняти гвалт”. 

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні долар встановив новий рекорд: як змінився курс

Курс долара на готівковому ринку активно зростає 3 липня 2024 року. Національний банк України (НБУ) також затвердив…

10 хв. ago

У Британії б’ють на сполох через спалах коронавірусу: причина може бути у футболі

На тлі проведення Євро-2024 вчені б’ють на сполох через небезпеку поширення нового штаму Covid-19. Експерти вважають, що…

27 хв. ago

Пасажирка відмовилась від пропозиції поступитися своїм місцем за $1500 (відео)

Пасажирка, яка відмовилася від пропозиції поступитися своїм місцем у літаку на переповненому рейсі, стала зіркою соціальних мереж.…

29 хв. ago

Без військ НАТО в Україні не обійтися: західні експерти про те, чого чекати Києву від союзників

За тиждень у Вашингтоні стартує 75-й саміт НАТО. Адміністрація чинного президента США Джо Байдена обіцяла,…

32 хв. ago

З Байденом стався новий конфуз: його прихильників хочуть змінити кандидата (відео)

Президент США та кандидат на наступний президентський термін Джо Байден, який провів вкрай невдалі дебати зі своїм…

34 хв. ago

Не чекати блокування рахунків: про штрафи від ТЦК можна дізнатися онлайн на сайті Мін’юста

Якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця…

47 хв. ago