Експерт порахував, скільки людей можуть призвати в Україні

Експерт Павло Нарожний роз’яснює, чому масштабна мобілізація в Україні стикається із серйозними перешкодами та пропонує більш реалістичні цифри призову до армії

Павло Нарожний висловив стурбованість щодо можливої ​​мобілізації в Україні, наголосивши, що країна не має достатньої матеріально-технічної бази для такого масштабного призову.

Про це повідомляє УНІАН.

Під час першого читання нового законопроекту про мобілізацію у Верховній Раді, хоч і було ухвалено рішення про його підтримку, залишилося незрозумілим, скільки українців планується мобілізувати на практиці.

Експерт у галузі оборони Павло Нарожний зазначив: “З військової точки зору від мобілізації ми нікуди не подінемось, люди потрібні. Зеленський озвучив цифру в 500 тисяч, Залужний відповідав, що таких цифр не називали. Якщо зараз до армії призвати 500 тисяч, то їх “відривають” з економіки, та й просто неможливо навчити і відправити воювати”.

На його думку, Україні не вистачає не лише персоналу, а й інфраструктури для підготовки та розміщення такої кількості призовників. Це включає полігони, військові установи, тренерів та офіцерський склад. Навіть якщо припустити, що всі 500 тисяч людей буде навчено, використовувати їх в армії буде складно через відсутність підготовлених умов. Нарожний запропонував більш реалістичну цифру мобілізації — від 100 до 200 тисяч людей протягом року замість спроби закликати всіх одразу.

У своїх коментарях експерт також наголосив, що для реалізації таких планів потрібно мобілізувати приблизно 30–40 тисяч людей щомісяця, що є розумнішим підходом до формування та підготовки військових сил.

Лисенко Катерина

Recent Posts

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

5 хв. ago

Україна отримала військову допомогу від Британії: Шаппс розповів, що в пакеті

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс підтвердив військову допомогу, яка "поспіхом" передається Україні. За його словами,…

17 хв. ago

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

25 хв. ago

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

37 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

45 хв. ago

Населених планет набагато більше, ніж вважалося раніше: нове дослідження вчених

Умови, що сприяють появі життя, існують і за межами зони населеності. Таким чином позаземне життя…

57 хв. ago