Втрата Покровська стане для України економічною проблемою, – Foreign Policy

Можливе захоплення Покровська російськими окупантами буде не тільки військовою поразкою для ЗСУ, а й створить серйозні економічні проблеми для України. Про це пише Foreign Policy.

Видання наводить дещо алармістську картину того, що відбувається на цій ділянці фронту. Зокрема стверджується, що росіяни “з кожним днем наближаються до нього на кілька миль”, що є сильно перебільшеною оцінкою.

Також автор публікації називає Покровськ “ключовим логістичним і транспортним вузлом” для ЗСУ та “воротами до завоювання решти Донецької області” і навіть нібито до завоювання міста Дніпро. Хоча останнє лежить аж за 150 км на північний захід і захищене масивними водними перепонами, які вкрай важко форсувати – річками Дніпро і Самара.

“Але падіння Покровська може мати ще більш підступний вплив на здатність України продовжувати боротьбу. Місто є джерелом більшої частини вугілля, використовуваного в сталеливарній і металургійній промисловості країни, яка колись була основою української економіки і досі залишається другим за величиною сектором, хоча виробництво впало до менш ніж 1/3 довоєнного рівня”, – додає видання.

Зазначається, що вугілля необхідне для виробництва чавуну і живить більшість старих сталеплавильних печей України, які зі свого боку забезпечують значну частину українського промислового експорту.

Втрата джерел вугілля не обов’язково означатиме зупинку української металургії, але ускладнить їй конкуренцію на міжнародному ринку, оскільки доведеться покладатися на імпортне вугілля.

Коломієць Надія

Recent Posts

Інвалідність встановлюватимуть по-новому: у МОЗ запустять кардинальні зміни

МОЗ розпочало реалізацію масштабної реформи системи медико-соціальної експертизи (МСЕК), яка має повністю трансформувати існуючий підхід.…

8 хв. ago

Коли українці почнуть платити військовий збір по-новому

Після збільшення податків військовий збір із заробітної плати та інших доходів фізичних осіб буде вираховуватися за ставкою…

16 хв. ago

Влада готова оголосити вибори в будь-який момент: що про це свідчить

Вперше серйозна дискусія про вибори в Україні розпочалася у жовтні-листопаді минулого року. Дискусія, зокрема, стосувалася…

25 хв. ago

Гени не винні: 5 чинників, які змушують вас старіти швидше

Сигарети, алкоголь і нестача сну можуть сприяти тому, що ви матимете вигляд і почуватиметеся старшими.…

34 хв. ago

“Дуже скоро матимемо критичну ситуацію”: Жорін різко висловився про “вінегрет” у піхоті ЗСУ

Українська армія не може собі дозволити використовувати піхоту, як це робить російська. Підходи до ведення…

42 хв. ago

В Україні прискорилось зростання цін: як здорожчала їжа

У вересні 2024 року споживча інфляція в Україні у річному вирахуванні прискорилася до 8,6% –…

49 хв. ago