Storm Shadow під час ударів України по РФ спрямовуватимуть за допомогою даних США

Уряди США та Великої Британії обговорюють можливість дозволити Україні розмістити британські крилаті ракети, підкріплені навігаційними даними США, для нанесення дальніх ударів по території Росії, повідомляють джерела Bloomberg.

Це питання є частиною розмов, які відбулися протягом останніх кількох днів, коли держсекретар США Ентоні Блінкен проводив переговори в Лондоні та Києві, повідомили джерела. США і Велика Британія цього тижня дали зрозуміти, що вони відкриті для запиту від України щодо зміцнення її здатності завдавати глибоких ударів по Росії.

Оскільки Київ наполягає на більш потужній західній зброї для ураження військових об’єктів на території Росії, офіційні особи говорили про те, чи може Білий дім дати дозвіл Україні використовувати британські ракети Storm Shadow для транскордонних атак, повідомили джерела.

Storm Shadow летять близько до землі на високій швидкості, перш ніж досягти своїх цілей, використовуючи систему, що об’єднує так звану інерціальну навігацію з глобальною системою позиціювання і навігацією за рельєфом місцевості, відповідно до інформаційного листка на веб-сайті їхнього виробника MBDA.

Система супутникової навігації GPS експлуатується Пентагоном, хоча її також використовують у громадських цілях, як-от онлайн-покази для водіїв.

Під час використання в складних операціях ракети Storm Shadow часто використовують надані США дані, які допомагають їм картувати місцевість із високим ступенем точності, за словами обізнаних людей, які говорили на умовах анонімності.

“Пентагон підтримує тісний і постійний діалог із нашими союзниками, включно з Великою Британією, щоб гарантувати, що будь-яка координація військових можливостей відповідає нашим спільним цілям і міжнародному праву”, – заявив прес-секретар Чарлі Діц.

Романчук Микола

Recent Posts

Більше не в моді: ці речі треба викинути зі свого гардеробу, вони вже давно в антитрендах

Так, усім відомо, що мода циклічна. Однак є такий одяг, який уже давно поза межами…

16 хв. ago

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Все більше водіїв в Україні встановлюють газобалонне обладнання (ГБО) на свої автомобілі, незважаючи на зростання…

18 хв. ago

Байден надихає Путіна і лякає “слабкодухих” на кшталт Шольца, – The Economist

Американське вето на глибокі удари по РФ надихає Володимира Путіна на продовження агресії і одночасно розхолоджує…

40 хв. ago

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

44 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

47 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

1 годину ago