Storm Shadow під час ударів України по РФ спрямовуватимуть за допомогою даних США

Уряди США та Великої Британії обговорюють можливість дозволити Україні розмістити британські крилаті ракети, підкріплені навігаційними даними США, для нанесення дальніх ударів по території Росії, повідомляють джерела Bloomberg.

Це питання є частиною розмов, які відбулися протягом останніх кількох днів, коли держсекретар США Ентоні Блінкен проводив переговори в Лондоні та Києві, повідомили джерела. США і Велика Британія цього тижня дали зрозуміти, що вони відкриті для запиту від України щодо зміцнення її здатності завдавати глибоких ударів по Росії.

Оскільки Київ наполягає на більш потужній західній зброї для ураження військових об’єктів на території Росії, офіційні особи говорили про те, чи може Білий дім дати дозвіл Україні використовувати британські ракети Storm Shadow для транскордонних атак, повідомили джерела.

Storm Shadow летять близько до землі на високій швидкості, перш ніж досягти своїх цілей, використовуючи систему, що об’єднує так звану інерціальну навігацію з глобальною системою позиціювання і навігацією за рельєфом місцевості, відповідно до інформаційного листка на веб-сайті їхнього виробника MBDA.

Система супутникової навігації GPS експлуатується Пентагоном, хоча її також використовують у громадських цілях, як-от онлайн-покази для водіїв.

Під час використання в складних операціях ракети Storm Shadow часто використовують надані США дані, які допомагають їм картувати місцевість із високим ступенем точності, за словами обізнаних людей, які говорили на умовах анонімності.

“Пентагон підтримує тісний і постійний діалог із нашими союзниками, включно з Великою Британією, щоб гарантувати, що будь-яка координація військових можливостей відповідає нашим спільним цілям і міжнародному праву”, – заявив прес-секретар Чарлі Діц.

Романчук Микола

Recent Posts

Пляма забруднення припинила свій рух за 60 кілометрів від Києва – Держводагентство

Пляма забруднення, що рухається Десною від Чернігівської області до Києва, наразі зменшила швидкість і вже…

27 хв. ago

Чоловік не може продати свій будинок через «будку», яку поставили біля його ґанку (фото)

52-річний Бретт Кемп з Пурла, що на півдні Лондона, не може продати свій будинок після того, як…

39 хв. ago

Вчені створили новий тип батареї, який зробить революцію в галузі зберігання чистої енергії

Вчені з Колумбійського університету використовували батареї K-Na/S для створення рішення для тривалого зберігання енергії. Про…

51 хв. ago

Дорогі квитки та літаки, що розвалюються: пасажирські авіаперельоти в Росії опинилися на межі

Ціни на перельоти в Росії зросли на 28,4%, на тлі серйозних проблем з техобслуговуванням та дефіцитом запчастин, викликаних санкціями. Росія…

58 хв. ago

“Просто угробимо хлопців”: нардеп прокоментував ідею збільшити термін навчання мобілізованих

Збільшення терміну навчання нових мобілізованих не є панацеєю і не дасть потрібного ефекту, якщо у…

1 годину ago

У якому районі столиці найдешевші квартири: аналіз ціни

У Києві на вторинному ринку можна придбати квартиру без ремонту в середньому за $36 100$.…

1 годину ago