Путін наказав: Forbes розповіло деталі контратак РФ у Курській області

Україна й надалі намагатиметься утримати позиції в Курській області та чинитиме опір потужному тиску РФ під Покровськом. При цьому можуть вважати, що це важливіше за втрати української території на Донбасі. Про ситуацію на полі бою і можливий перебіг подій написали на порталі Forbes .

Журналісти нагадали, що ЗС РФ отримали наказ від президента Володимира Путіна відбити підконтрольні Україні російські території до 1 жовтня. Відразу після цього війська рушили в атаку з обох боків від Суджі. Водночас тривають штурми росіян на Покровському напрямку, де їхнє просування вдалося дещо сповільнити резервами, які були у Сил оборони. У статті пояснили, що Україна намагатиметься й надалі триматись у Курській області та відбиватиметься під Покровськом.

«Генштаб у Києві розрахував, що захоплення частини Курська коштує втрати частини Донецької області. Не зрозуміло, чи зможуть українці зробити те й інше тими силами, які вони мають», — підсумувало Forbes, спираючись на думку британського чиновника.

Прорив Курської області – деталі

Наступ на західному фланзі під Курськом відбувається у районі села Снагость, поряд з яким є «клин» ЗСУ у бік села Комарівка. На східному фланзі — атаки поряд із Уланок. У статті наголошується, що не зрозуміло, яким чином російське командування могло зібрати достатню кількість техніки та живої сили для ударів біля Снагості, оскільки ЗСУ знищили мости через річку Сейм та регулярно підривають пороми. Ймовірно, нові підрозділи підійшли з Коренево, до якого веде дорога з Рильська та мостів на ній не помітно. Українські позиції атакували вісім танків та інша бронетехніка ЗС РФ, але бійці ЗСУ продовжують триматися, незважаючи на тиск, підсумували журналісти.

Після початку російських контратак вже відбулися зміни на Курському напрямі, пояснюється у статті. По-перше, ЗСУ змогли повернути деякі позиції під селом Уланок. По-друге, українці продовжують давити на південному заході від Снагості. При цьому логістичні шляхи Сил оборони проходять через Суми, які страждають від регулярних ударів ЗС РФ.

У звітах Генштабу ЗСУ немає інформації щодо ситуації на російській території. На карті «Радіо Свобода» є свіжі позначки від 11 вересня, які показують точки атаки ЗС РФ на західному фланзі (рожеві) та ЗСУ на східному (жовті).

Лисенко Катерина

Recent Posts

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

6 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

20 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

30 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

41 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

54 хв. ago

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З травня 2024 року в Україні введено нові правила мобілізації. Військовозобов'язані чоловіки зобов'язані пред'являти військово-обліковий…

58 хв. ago