Війна в Курській області: які населені пункти зайняли ЗСУ (карта)

Збройні сили України просунулися в Курській області, попри заяви росіян про нібито стабілізацію ситуації. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 11 серпня.

“Геолокаційні кадри та російські та українські репортажі від 10 і 11 серпня свідчать про те, що українські сили просунулися на захід і північний захід у Курській області, хоча російські джерела в основному стверджували, що російські сили стабілізували ситуацію”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією російських військкорів, український наступ в Курській області нібито сповільнився, тоді як суттєвих змін на лінії фронту не відбулося. Крім цього, російські джерела стверджували, що Сили оборони просунулися до Снагостя на південь від Коренево.

Згідно з геолокаційними кадрами від 11 серпня, українські бійці діяли на південний схід від Коренево. А додаткові кадри показали, що ЗСУ просунулися біля Кремʼяного.

Один із російських мілблогерів заявляв, що Сили оборони захопили Ольговку, тоді як інші військкори стверджували, що українці лише просунулися в районі Ольговки та Кремʼяного.

Геолокаційні кадри від 11 серпня показали, що українські військові просунулися в Черкаському Поріччі, тоді як інші кадри вказують на те, що ЗСУ діяли на захід від Малої Локні.

Аналітики зауважили, що російські та українські джерела нібито надали суперечливі твердження щодо статусу Мартинівки. Деякі російські військкори стверджували, що окупанти відбили спроби України захопити село, а інші мілблогери та військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що Сили оборони захопили населений пункт.

Також за даними російських джерел, ЗСУ присутні в західній Суджі, Гончарівці, Заолешенці, тоді як центральна та східна частина Суджі нібито є “сірою зоною”. Тоді як геолокаційні кадри від 10 і 11 серпня вказують, що Сили оборони нещодавно діяли біля Заолешенки, Гончарівки, Гоголівки. Відомий військкор РФ стверджував, що є непідтверджена інформація про те, що українці діють поблизу Борків та Спального. А додаткові геолокаційні кадри від 11 серпня показали, що Сили оборони також діяли в районі Гуєво.

Наступ ЗСУ в Курській області
Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

1 хв. ago

У YouTube з’явилася кнопка “Хайп”

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Ця опція пропонує глядачеві зайняти…

15 хв. ago

До 80 тисяч гривень на дім: кияни можуть отримати безкоштовні генератори

Київська міська влада запровадила програму часткової компенсації вартості генераторів та сонячних батарей для багатоквартирних будинків.…

23 хв. ago

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

2 години ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

2 години ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

2 години ago