Стиль різний: аналітик назвав ключові відмінності між Залужним і Сирським

Війна в Україні продемонструвала сильні сторони колишнього Головкома Валерія Залужного та чинного – Олександра Сирського. Обоє українських військових генералів мають ефективний стиль командування, але по-суті він глобально різний. Приміром, Залужний був більш сконцентрований на штабній роботі та стратегії військових дій, тоді як Сирський постійно перебуває на лінії фронту у “гарячих точках”. 

Про ключові відмінності між колишнім головнокомандувачем Валерієм Залужним та чинним Олександром Сирським повідомив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в інтерв’ю для УП.

Аналітик назвав Валерія Залужного унікальним прикладом генерала, який навіть у війну міг писати наукові статті, що миттєво ставали бестселерами серед західних військових. Прикладів такого головкома в історії воєн практично немає. 

“Генерал Залужний писав навіть відкриті статті, аналітичні, наукові, і це не часто такі приклади зустрічаються навіть на Заході, коли діючий генерал, особливо такого рівня, Головнокомандувач Збройних сил, пише наукові статті стосовно поглядів на ведення бойових дій. Я знаю, що ці статті стали бестселерами серед західних військових, дійсно це важливо – урахування уроків російсько-української війни”, – пояснив Самусь.

Аналітик додав, що Сирський більше присутній на фронті, а Залужний був більше зосереджений на штабній роботі. Якщо Залужний був більш відкритим, то Сирський, навпаки, дає небагато інтерв’ю та не є публічним. На думку Самуся, стиль командування генералів абсолютно різний.

“Стиль командування різний, бо генерал Сирський більше переміщається, постійно у військах, а генерал Залужний більше працював зі штабами. Генерал Сирський більш закритий, не публікується і інтерв’ю дає нечасто”, – зазначив Самусь.

Ольга Степанова

Recent Posts

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

7 хв. ago

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

23 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

38 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

47 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

1 годину ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

1 годину ago