10 000 бійців ЗСУ в РФ: The Sun розповів про зухвалий план українських військ “білого трикутника”

Поява українських військ на російській території — це одночасно посилання російському керівництву та Заходу. Приблизно 10 000 українських солдатів за підтримки танків і авіації вже просунулися приблизно на 30 км углиб Росії, атакуючи Курську і Бєлгородську області. Про це пише The Sun.

Бойові машини були помічені на кордоні із символом у вигляді білого трикутника — відповідь танкам Путіна з емблемою у вигляді останньої літери латинського алфавіту, які в лютому 2022 року перетнули кордон України.

Тепер же українське керівництво розкрило основну причину свого плану — розтягнути російські війська.

Десятки одиниць бронетехніки пронеслися українським містом Суми з білими трикутниками. Після просування в Курській області під час найбільшої на сьогодні транскордонної операції РФ була змушена визнати, що Україна проникла на глибину до 25 км.

Десятки тисяч людей покинули прикордонні райони, у РФ були змушені провести додаткову евакуацію, а представник українського керівництва повідомив AFP, що ідея атаки полягала в тому, щоб по можливості розтягнути війська РФ і розподілити в різних районах.

Українські війська

Співробітники служби безпеки повідомили AFP на умовах анонімності, що “мета полягає в тому, щоб розтягнути позиції противника, завдати максимальних втрат і дестабілізувати становище у РФ, оскільки вони не в змозі захистити власний кордон”.

Повідомлялося також, що російські оцінки про те, що Київ розгорнув 1000 солдатів, занадто занижені, що в операції беруть участь тисячі військових.

Українські війська в Курській області на карті
Українські війська в Курській області на карті

У соцмережах опубліковано відео того, як війська Путіна здаються українським військовим на території РФ.

Крім того, що це помітна подія, яка підвищує моральний дух України, поява українських військ у РФ також слугує посилання західним союзникам, які уважно стежать за війною в Україні.

Військовий аналітик Франц-Штефан Геді в коментарі The Washington Post зазначив, що це, безумовно, сигнал Заходу, що Україна все ще здатна проводити наступальні операції.

Анонімний західний дипломат, який працює в Києві, висловлює схожі міркування.

Російські війська здаються в полон у Курській області

“Україна показує світові, що країна здатна дати відсіч”, — зазначив він, додавши, що для такої операції обрали ідеальний час — перед виборами у США, щоб повернути війну в Україні в заголовки новин.

У вилазці могли бути залучені до 10 тисяч солдатів із п’яти бригад по 2000 осіб, повідомляє Forbes.

Нагадаємо, що мобільні групи ЗСУ на 25 км просунулися в Бєловському районі Курської області, про це 11 серпня повідомили в ISW.

Також повідомлялося, що “санітарна зона” у РФ збільшиться, оскільки бойові дії швидко можуть охопити й Бєлгородську область.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

12 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

20 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

27 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

33 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

39 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

49 хв. ago