Британія не давала дозвіл Україні бити по РФ ракетами Storm Shadow, – The Telegraph

У Великій Британії роз'яснили, що не давали Україні дозволу використовувати крилаті ракети Storm Shadow для нанесення ударів по території Росії,

Про це пише The Telegraph із посиланням на Міноборони країни.

Зазначається, що політика уряду Британії “не змінилася” щодо розміщення ракет великої дальності, попри коментарі прем’єр-міністра Кіра Стармера, в яких йшлося про те, що він послаблює обмеження на їхнє використання.

“Британський уряд дозволив Києву запускати ракети по цілям у Криму і на материковій Україні з моменту їхнього доставлення минулого року, але заборонив країні використовувати їх для ураження цілей на території Росії. Офіційні особи стурбовані тим, що такий крок призведе до ескалації війни і може втягнути Велику Британію в конфлікт із Росією”, – передає видання.

Зазначається, що, за словами джерел, Зеленському доведеться “шукати гарантії в іншому місці”, перш ніж Україна зможе запустити крилаті ракети по території Росії.

Вони додали, що дозвіл на запуск стратегічних ракет по Росії потребуватиме схвалення трьох країн, а не тільки Великої Британії.

Удари по РФ ракетами Storm Shadow – що повідомлялося

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оголосив увечері 10 липня, що йому надано дозвіл на використання стратегічних крилатих ракет у Росії.

Він опублікував фото із зустрічі з новим прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і написав: “Сьогодні вранці я дізнався про дозвіл використовувати ракети Storm Shadow проти військових цілей на території Росії. Сьогодні у нас була можливість обговорити практичну реалізацію цього рішення”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

18 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

19 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

21 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

31 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

33 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

35 хв. ago