Ракетний удар по Україні: Польща піднімала авіацію

Через масований удар РФ по Україні 12 червня Польща підіймала у небо свою авіацію.

Військові попередили жителів південно-східної частини Польщі про можливе підвищення рівня шуму, пов’язаного із польотами польських та союзницьких літаків. Про це в середу повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі у соцмережі X.

“Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору, а Оперативне командування RSZ постійно стежить за ситуацією”, – додали польські військові.

У Польщі спостерігали за тим, як Росія атакувала дронами та крилатими ракетами об’єкти, розташовані, зокрема, на заході України.

Командування нагадало, що остання така активізація авіації РФ, під час якої були завдані удари по західній території України, фіксувалася у ніч проти 7 червня.

У ніч проти 12 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні БпЛА.

До відбиття повітряного нападу противника залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Росіяни масовано атакували Україну дронами і крилатими ракети з літаків стратегічної авіації. Значна частина була націлена на Київ та Київську область, сили ППО збили усі ворожі цілі.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

4 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

22 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

35 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

43 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

48 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

53 хв. ago