Названо найпопулярніші вакансії у ЗСУ та зарплати, які пропонують чоловікам

В українців є можливість самостійно обрати для себе роботу у Збройних силах. Є багато вакансій, які не передбачають безпосередньої участі у бойових діях. Названо найпопулярніші пропозиції, а також зарплати для захисників.

Чоловіки можуть долучитися до армії – працювати за спеціальністю, обраною за власним бажанням. Міністерство оборони співпрацює з кількома кадровими платформами та регулярно відкриває рекрутингові центри.

Найбільше пропозицій щодо працевлаштування у ЗСУ спостерігається у категоріях “Охорона і безпека”, “Медицина, фармацевтика” та “Транспорт”. Вакансії частіше цікавлять чоловіків – 65% від загальної кількості відгуків.

Машиніст екскаватора

Військова частина А0451 у Дубно на Рівненщині пропонує переведення військовослужбовців або службу за контрактом за згодою командира. Цивільним треба пройти 35-денну базову загальновійськову підготовку. Зарплата – від 22,5 до 100 тис. грн.

Водій-кранівник

Є пропозиція приєднатися до військово-морських Сил. Передбачена мобілізація або служба за контрактом. Бажаний вік кандидата – від 20 до 40 років, потрібні відповідна освіта, допуск та досвід роботи на автокрані. Зарплата: 25-55 тис. грн.

Діловод

У 233-й окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО ОК “Південь” потрібен діловод для ведення документообігу та військового обліку, оформлення військово-службових документів. Зарплата – від 20 до 120 тис. грн.

Юрисконсульт

Запорізький РТЦК та СП запрошує юрисконсульта, помічника командира з правової роботи. Можлива мобілізація або служба за контрактом. Обов’язкова вимога – наявність офіцерського звання запасу. Зарплата – від 30 до 130 тис. грн.

Радіотелефоніст

У 85-й окремий батальйон 105 ОБр Сил ТрО потрібен радіотелефоніста. Вимога – досвід роботи з ПЕОМ (middle-senior) / радіостанціями. Зарплата – від 21 до 121 тис. грн залежно від місця служби та завдань. Шукають спеціаліста, що може зібрати, ремонтувати та навіть налаштувати обладнання на потрібну частоту або функціонал.

Кочегар

Вакансія з військової частини А7038 (Запоріжжя). Слід стежити за роботою техвузлів. Зарплата – від 21 до 121 тис. грн.

Якщо співбесіда пройде успішно, кандидату надається рекомендаційний лист до ТЦК за місцем перебування. Він гарантує потрапляння до конкретного обраного підрозділу. Документ дійсний протягом місяця з моменту видачі. Також потрібно буде пройти військово-лікарську комісію та тестування, після чого майбутнього військового направлять на навчання або відразу до частини.

Якщо ТЦК ігнорує скерування, треба одразу повідомити про це представнику підрозділу, який видав лист, або звернутися на гарячу лінію Міноборони за номером 1512.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

2 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

13 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

21 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

29 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

37 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

45 хв. ago