Війна в Україні

Збройні сили РФ атакували Україну “шашелями і ракетами”: є руйнування (фото)

У ніч на 12 лютого Російська Федерація атакувала Україну, застосувавши 17 безпілотних літальних апаратів (БПЛА) “Шахід”, зенітно-ракетні комплекси Х-59 та зенітні керовані ракети С-300. Сили оборони успішно перехопили 14 безпілотників та одну ракету Х-59.

Про це у понеділок, 12 лютого, повідомляє прес-центр Повітряних сил Збройних сил України.

Військові зазначили, що протиповітряна оборона працювала у шести областях України: Хмельницькій, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

За даними командування, ворог атакував з району Приморсько-Ахтарська (РФ) із застосуванням 17 БПЛА “Шахед-136/131”, авіаційної ракети Х-59 з тимчасово окупованої частини Запорізької області та зенітних ракетних комплексів С-300 з Бєлгородської області (РФ).

“У результаті бойових дій на території Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей знищено 14 “Шахід” та одну керовану ракету Х-59″, – йдеться у повідомленні.

Обстріли українських міст

Увечері 11 лютого безпілотники атакували Павлоград у Дніпропетровській області. Сергій Лисак, голова обласної військової адміністрації, повідомив про перебої з електро- та водопостачанням у Павлограді та Синельниковому через атаку.

У Харкові вибухи пролунали близько 23:00 11 лютого, а пізніше повідомлялося про ракетні удари по Люботину в Харківському районі, ймовірно, із застосуванням систем С-300. Зафіксовано пошкодження фасадів нежитлових будівель, повідомили в СОУ.

Крім того, мер Харкова Ігор Терехов повідомив про вибухи в місті. У мерії підтвердили факт вибухів у Харкові, але не уточнили наслідки.

Телеграм-канал “Монітор” повідомив, що двоє “шахідів” дісталися району Шепетівки на півночі Хмельницької області, але про наслідки нападу не повідомляється.

Нагадаємо, в ніч на 11 лютого російські окупанти завдали удару 45 ударними безпілотниками типу “Шахід” з районів Балаклави та мису Чауда (Крим). В результаті було знищено 40 ворожих БПЛА.

Ольга Степанова

Recent Posts

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

3 хв. ago

В Україні співробітникам ТЦК дозволили оглядати автомобілі

У Хмельницькій області співробітникам Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на період дії режиму воєнного стану…

6 хв. ago

Одне попелище та руїни: як виглядає сьогодні Вовчанськ, звідки продовжують евакуювати людей

У Харківській області, де армія РФ намагається наступати, триває евакуація жителів із Вовчанської громади. Саме місто…

8 хв. ago

“Буде так або ніяк“: війна в Україні може бути закінчена на умовах Китаю, а не Росії

Війна в Україні може бути закінчена не на умовах України. Однак і не на тих…

12 хв. ago

В Україні підвищили зарплати депутатам Верховної Ради: названо нові суми

2024 року доходи депутатів Верховної Ради змінилися. Їхня заробітна плата зросла. Стало відомо, які оклади…

17 хв. ago

Не продати, не переписати, не вивезти: у законі про мобілізацію запровадили жорсткі обмеження для власників авто

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. У зв’язку з цим автомобілі,…

32 хв. ago