В України закінчилася сучасна техніка для нових бригад, – Forbes

Минулої осені українська армія приступила до формування першої з 11 нових бригад, кожна з яких має чисельність від 150 до 160 осіб. Ці бригади мають бути розгорнуті на фронті для заміни виснажених сил, однак у нових підрозділів є гостра проблема з нестачею сучасного озброєння, пише Forbes.

“Це може стати серйозною проблемою для українців, коли нові, але погано оснащені бригади замінять старі, але краще оснащені, коли останні нарешті підуть із лінії зіткнення”, – зазначає аналітик видання.

Так, зазначає Forbes, фотографії однієї з новостворених бригад – 154-ї механізованої бригади – дають змогу отримати показове уявлення про оснащення нових підрозділів.

“Гусеничні бойові машини піхоти БМП-1 1960-х років. Колісні розвідувальні машини БРДМ-2 також 60-х років. Колісні бронетранспортери VAB французького виробництва 70-х років. Колісні машини охорони M-1117 1990-х років, надані Сполученими Штатами. 154-та механізована бригада здебільшого має старіші та легші машини, жодна з яких не має броні завтовшки понад 33 міліметри – достатньо, щоб відбивати кулеметні постріли”, – пише Forbes.

При цьому в бригаді є і більш важкі машини – 60-річні танки Т-62, хоча не виключено також, що всі Т-62, помічені на полігонах, де проходять підготовку бійці 154-ї механізованої бригади, насправді належать не бригаді, а її інструкторам.

Однак якщо 154-та механізована бригада справді має на озброєнні танки Т-62, то, пише Forbes, це тривожний знак для армії, в якій здебільшого використовують доволі сучасні версії Т-64 і Т-72, а також західні Challenger 2, М-1, Leopard 1 і Leopard 2.

Звичайно, зазначає Forbes, росіяни також зазнають труднощів зі створенням достатньої кількості сучасних машин для новосформованих бригад. Однак навіть з урахуванням мотоциклів і візків для гольфу росіяни все одно в цілому краще оснащені, ніж українці, і більш численні.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

“Задумався про реінкарнацію”: ЗМІ розкрили нюанси візиту Путіна до монгольських шаманів

Під час нещодавніх відвідин Монголії російський лідер Володимир Путін відвідував "шаманів", бо замислився над своєю реінкарнацією та…

1 хв. ago

Розкрито ланцюжки виробництва і поставок іранських “Шахедів” для ЗС РФ (інфографіка)

Україна запровадила санкції проти 40 юридичних та 6 фізичних осіб, у відповідь на передачу Іраном…

10 хв. ago

В яких органах влади найбільше зростуть зарплати (список)

Найбільше зросте фонд оплати праці у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та в Бюро економічної безпеки Проєктом…

19 хв. ago

Перевірки пройдуть усі: за що газова служба може оштрафувати на 100 тис. грн

В Україні тривають перевірки газового обладнання. Фахівці газових служб також перевіряють лічильники. Такі інспекції можуть призвести…

27 хв. ago

Належить не тому виду: у школі учневі дозволили “стати вовком” (фото)

Учневі школи в Шотландії дозволили ідентифікувати себе вовком, оскільки дитина страждає від "видової дисфорії", коли…

36 хв. ago

Кадиров похвалився ще двома Cybertruck, які відправив на війну проти України

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що відправив на фронт ще два автомобілі Cybertruck, яких нібито "не…

45 хв. ago