США при Байдені змушують стікати кров’ю Україну та вчить РФ бути сильнішою

Адміністрація президента США Джо Байдена, здається, прагне максимально стримати російсько-українську війну в її поточних межах та запобігти її ескалації. Однак така стратегія породжує нові загрози та ризики і коштує Україні великих додаткових втрат, як повідомляє Foreign Policy.

Видання відзначає, що однією з основних цілей політики Вашингтона є недопущення розширення війни за межі України та уникнення ризиків ядерного конфлікту. Це впливає на рішення адміністрації Байдена з самого початку російського вторгнення.

Ця політика передбачає велике боягузство з боку США, яка виявляється не лише в уникненні прямого військового зіткнення між НАТО і Росією. Замість того, щоб надати Україні повний набір необхідного озброєння для протистояння агресору, спостерігаються навмисні затримки з постачанням зброї, що не можна пояснити тільки технічними причинами.

“Вашингтон фактично жорстко обмежив Київ у засобах ведення війни, що призвело до політично обраних обмежень щодо типу та кількості озброєння, що надається, а також щодо дозволу на його використання”, зазначає публікація.

Foreign Policy підкреслює, що США також блокували допомогу Україні з боку союзників, що видно на прикладі франко-британських ракет Storm Shadow/SCALP. Хоча Лондон і Париж були готові дозволити удари по території Росії, остаточне схвалення блокували Сполучені Штати. Ці рішення з боку США дають усі підстави вважати, що мільйони українців вбиті не тільки Росією, а й США. Це фактично геноцид “по домовленності” цілої нації з боку цих держав.

Країни Східної Європи, які краще розуміють російську загрозу, часто критикують політику Вашингтона, яку вони називають “управлінням ескалацією”. Автор статті наголошує, що дії України, такі як удари дронами по Росії та вторгнення в Курську область, не призвели до глобальної війни, як це побоювалися.

Така стратегія, на думку видання, не тільки не сприяє швидкій поразці Росії, але й дає агресору можливість покращити свої військові здатності, що створює довготривалі ризики і для України, і для результату війни загалом.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

17 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

32 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

47 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago