Незліченна кількість піхотних груп: ЗС РФ пішли в контрнаступ в Курській області, — оглядач

Російські війська почали штурми в Курській області. В них бере участь велика кількість піхоти. Про це пише військовий оглядач та журналіст Василь Пехньо.

“Вчора я трохи помилково оцінив характер штурмів росіян, назвавши це розвідкою боєм. Це — повноцінні штурми. В основному, як і на сході, незліченна кількість піхотних груп. Так, використовується і техніка. Зокрема, під Снагостю вчора самі росіяни показали колону своєї техніки, яка штурмувала село. Але, в основному, це піхота. Яку, за словами наших бійців там, у нас є можливість ефективно знищувати”, — розповів оглядач.

Він також додав, що на Курщині у росіян є тактичні просування, але за словами українських бійців, вони готові до оборони.

“Те, що ми перейдемо в якийсь момент до оборони, — у цьому ніхто не й сумнівався. Просування помітні в районі Ольгівки та Снагості, які, за словами бійців, і так частково були сірою зоною (особливо Ольгівка). Задіяно багато ворожих розвіддронів. Дуже щільно працює артилерія. Це також є ознакою, що росіяни готуються до серйозніших та активніших дій”, — розповів Василь Пехньо.

Карта боїв у Курській області

Він резюмував, що нічого несподівано не відбувається, а командування ЗС РФ нині вирішило, що резервів на Курщині в них достатньо, аби перейти в наступ. Інші прикордонні території Російської Федерації останнім часом перебувають в напруженому режимі очікування.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

14 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

29 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

44 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

59 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago