“Краще бити без обмежень”: як завтра зміниться війна за умови дозволу гатити вглиб Росії

Надання Україні дозволу бити вглиб Росії далекобійною зброєю серйозно вплине на кількість та потужність обстрілів з боку країни-агресорки. Крім того, західні ракети будуть здатні будуть спроможні суттєво пошкодити логістику окупантів та знизити потенціал путінської армії. Але, як відомо, станом на сьогодні в США ще опрацьовують це питання.

Як саме може змінюватись війна Росії проти України за умови ухвалення рішення – про це розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Якщо буде отримано цей дозвіл і він буде без обмежень, тобто дозвіл на використання повних можливостей по характеристикам, 300 км вглиб території Росії, то це – фактично паралізація роботи всіх основних авіабаз, з яких піднімається тактична та штурмова авіація росіян“, – каже Олександр Коваленко.

Та додає: “Першим ефектом буде те, що значна кількість військових літаків просто зникнуть з нашого повітряного простору. Вони не зможуть залітати, будуть зовсім інші відстані. Це буде першим ефектом, це буде впливти не тільки на саму зону бойових дій, але також на кількість терору по цивільному населенню в прикордонній смузі”.

За словами Коваленка, захід наближається до ухвалення позитивного рішення щодо надання дозволу.

“Я не кажу, що одразу буде ухвалено рішення дозволити бити на 300 км, – каже Олександр Коваленко. – Не виключаю, що рішення буде ухвалюватись у декілька етапів. Тобто будуть якісь обмеження, Захід без них не може взагалі. Дозвіл нададуть, це невідворотньо. Питання в іншому – наскільки це будуть затягувати та які будуть обмеження. Найкращий варіант для нас – щоб все сталось до кінця вересня, щоб було ухвалене рішення. І взагалі без обмежень. Це взагалі ідеальний варіант. Росія нічого не зробить. Звісно, буде намагатися підвищити рівень своєї ППО, але кардинально вони нічого змінити не зможуть”.

До цього Коваленко додає, що в зоні ураження ракет опиниться 20 авіабаз путінської армії, які активно використовуються.

“Вистачає складів з боєприпасами, з паливно-мастильними матеріалами, об’єктів, які поєднані з військовими. Цього ще більше, ніж авіабаз”, – каже Коваленко.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago