“Дуже небезпечні”: у Defense Express порахували, скільки ракет Іран міг передати РФ

Іран, ймовірно, передав Росії понад 200 ракет дальністю понад 80 км. З такою системою наведення вони дуже небезпечні. Про це в коментарі “Еспресо” сказав головний редактор Defense Express Олег Катков.

За його словами, інформація про те, що Тегеран передав Москві ракети зʼявилася кілька тижнів тому, але це не ракети, дальність яких понад 300 км, а менш далекобійні.

“Це можуть бути ракети Arman й Ababil, які можуть уражати цілі на відстані 80 км й схожі за своїми можливостями на ракету до Himars, головне — за своїми задачами, які вона може виконувати на полі бою. В ракеті Ababil, до речі, досить якісна система наведення. Оскільки там є версія ракети з напівактивним лазерним наведенням. Тобто фактично ракета безпосередньо летить на підсвічувану ціль”, — пояснив Катков.

Він додав, що іранські ракети здатні вражати рухому ціль.

“На жаль, ракети з такою системою наведення дуже небезпечні. Оскільки лазерна підсвітка цілі дозволяє вражати цілі, які перебувають в русі”, — додав він.

Нагадаємо, що РФ обмежена своїми виробничими можливостями, змушена звертатися до КНДР за ракетами KN-23, які є точною копією боєприпасів до ракетних комплексів “Іскандер”, щоб збільшити можливості свого терору.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

1 хв. ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

4 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

21 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

28 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

33 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

38 хв. ago