“Ні води, ні газу, ні світла, магазини грабують”, – росЗМІ заявили про колапс на Курщині

Російська влада “посипалася” в населених пунктах Курської області, де тривають бойові дії. Робота державних служб паралізована, силовики втекли.

Про це 11 серпня повідомив впливовий російський Telegram-канал “ВЧК-ОГПУ”, який, як вважається, пов’язаний із російськими спецслужбами.

За даними ресурсу, зону бойових дій покинули близько 76 тисяч осіб. На місці залишилися переважно люди похилого віку. Медики і поліція не приїжджають на виклики, адміністрація втекла. Це призвело до розгулу мародерства в цих районах.

“Магазини грабують, у Кореневому колапс, “Магніт” (продуктовий магазин – ред.) просто рознесли. Ні води, ні газу, ні світла. Ніякої організованої евакуації не було”, – розповіла мешканка села Лобановка.

Місцеві жителі повідомляють про “колапс” в області та звинувачують російську владу в тому, що їх “кинули”. Адміністрації не відповідають на телефонні дзвінки.

“Люди змушені самоорганізовуватися, щоб захищати себе і своє майно та виконувати по суті функції державних і правоохоронних органів”, – розповів “ВЧК-ОГПУ”.

Зазначимо, що великий наступ України в Курській області почався в ніч на 6 серпня. Київ досі зберігає повне мовчання про свою операцію, інформації вкрай мало. За даними російської сторони, ЗСУ можуть контролювати вже 650 кв. км російських територій. Місто Суджа щонайменше частково зайняте українськими силами, які підтягують резерви й окопуються.

Влада РФ ввела в Курщині та ще двох областях режим “контртерористичної операції”, не бажаючи визнавати те, що відбувається, війною.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

23 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

35 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

37 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago