Кадирівці домовилися з Україною про ненапад і пропустили ЗСУ на Курщину, – Z-воєнкор

Спецпідрозділ «Ахмат» уклав пакт взаємного ненападу зі Збройними силами України. Про це заявив російський воєнкор, пояснюючи як ЗСУ вдалося зайти у Курську область.

««Ахмат» чудово знав, що українці будуть наступати, де вони наступатимуть і коли вони наступатимуть і свідомо пропустив їх. Вони банально домовилися з українцями та уклали щось подібне до пакту взаємного ненападу», – йдеться у заяві.

Воєнкор зазначає, що посередником у переговорах виступив чеченець Хусейн Джамбетов на псевдо «Бандера», який воює у складі Інтернаціонального легіону України.

«Посередником у переговорах виступив Джамбетов. Тому Апті Аронович (командир спецназу «Ахмат», – «Главком») три дні поспіль і виправдовувався у своїх роликах, розповідаючи ту саму історію про те, як вони випадково розминулися з українцями. Пазл склався», – заявляє російський воєнкор.

Спеціальний загін швидкого реагування «Ахмат» – спецпідрозділ у складі військ національної гвардії Росії (Росгвардії), дислокується в Чеченській Республіці. Спецзагін названий на честь першого президента Чеченської Республіки у складі Росії – Ахмата Кадирова.

Раніше командир спецназу «Ахмат» Апті Алаудінов так відповідав на звинувачення в тому, що «кадирівські» кинули свої позиції після початку прориву ЗСУ: «Усі наші підрозділи, які перебували на кордоні, досі перебувають на своїх позиціях».

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

10 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

20 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

33 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

48 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

48 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

1 годину ago