Герасимов набрехав Путіну щодо ситуації на Курщині

Начальник генштабу збройних сил РФ Валерій Герасимов набрехав диктатору Володимиру Путіну, коли доповідав про ситуацію в Курській області. Це помітив журналіст «Новой газеты» Валерій Ширяєв, пише The Moscow Times.

Під час засідання ради безпеки, яке відбулося 7 серпня, Герасимов доповів Путіну, що на територію РФ увійшло близько тисячі солдатів ЗСУ. Хоча вже на той момент воєнкори та інші пропагандисти називали більшу цифру.

«Найцікавіше почалося потім, коли через добу офіційні повідомлення міноборони показали «втрати» української армії на території Курської області. Тисяча людей. Тобто, тисяча зайшла, а за добу тисяча вже вбита та поранена, за звітами міноборони. Це як так? А решта? Хто ж там воює? Путін на цій нараді слухав неправдиву інформацію», – зауважив Ширяєв.

За інформацією джерел, нездатність росіян протистояти ЗСУ змусила нервувати Володимира Путіна і все російське командування.

Нагадаємо, у Курській області бойові дії ведуться за кілька десятків кілометрів від Курчатова, де розташована Курська АЕС. ЗСУ взяли населені пункти Козачія Локня, Мирний, Круглик і Бондарівка. На півдні українські з’єднання увійшли в Мартинівку і зв’язали там війська в бою. Одночасні бої велися при вході в Коренево, а також робилися спроби зайняти Ольгівку з Крем’яним. 

Крім того, сьогодні з’явилося відео, де українські бійці знімають російський прапор із адмінбудівлі в селі Свердликове Курської області РФ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер будемо ховатись не від ТЦК, а від поштарів: українцям почали масово розсилати повістки

17 вересня відбулася перша в Україні централізована розсилка повісток у електронному форматі. Як повідомляє Ukrainian…

48 секунд ago

“Корисний і не містить калорій”: Мішель Обама випустила безалкогольний напій

У мережі став вірусним відеоролик за участю Мішель Обами. Покупці одного з магазинів самообслуговування торгової мережі…

3 хв. ago

У Москві в руках чоловіка вибухнув ґаджет під час атаки на “Хезболлу”

У середу, 18 вересня, коли в Лівані відбулася друга хвиля вибухів пристроїв зв’язку, внаслідок якої…

20 хв. ago

Тарифи на воду в Україні можуть зрости: що про це відомо

В Україні існує необхідність у збільшенні тарифів на водопостачання та водовідведення.  Про це повідомив президент Асоціації, заступник гендиректора "Київводоканалу"…

27 хв. ago

Ніж у спину Путіна: союзниця Росії передає Україні боєприпаси – Reuters

Індійські виробники зброї продавали європейським країнам артилерійські снаряди, а ті передавали їх Україні. Нью-Делі не втручається, щоб…

32 хв. ago

Нардеп Юрій Камельчук написав заяву про вихід зі “Слуги народу”: які причини

Народний депутат Юрій Камельчук, який обрався до Верховної Ради від "Слуг народу", вирішив написати заяву…

37 хв. ago