Окупанти вже відчувають тиск контратак ЗСУ на фронті – ISW

Російські війська уже відчувають тиск українських контратак на полі бою. Водночас, здатність Сил оборони проводити потужні контратаки залежить від допомоги Заходу.

Прибуття західної допомоги на фронт дозволило українським силам стабілізувати критичні ділянки, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

“ЗСУ провели тактично значущі та успішні контратаки на півночі Харківської області та у напрямку Кремінної на Донбасі, починаючи з середини травня. У необхідних для перехоплення ініціативи на полі бою масштабах контратаки ще не проводять, але тактичні кроки збільшують витрати військ РФ”, – сказано в повідомленні.

Контратаки української армії на півночі Харківської області змусили російські війська передислокувати окремі російські підрозділи подалі від місця, де гіпотетично має бути їхнє централізоване командування.

“Росія перекинула підрозділи 810-ї морської піхотної бригади та батальйонну тактичну групу 9-ї мотострілецької бригади на північ Харківської області в середині червня. Інші підрозділи 810-ї піхотної та 9-ї мотострілецької бригад залишалися поблизу Кринок і Торецька”, – йдеться у звіті.

РФ поділяє та розгортає підрозділи ПДВ по всій лінії фронту. Підрозділи 137-го полку 106-ї дивізії ПДВ воюють у Херсонській області, тоді як інші підрозділи полку воюють поблизу Сіверська.

Аналітики ISW дійшли висновку, що поділ та розгортання підрозділів одного і того ж великого з’єднання є переконливим показником, що російські війська починають зазнавати тиску українських контратак. Це свідчить, що лінія фронту не така статична, як її оцінює російський диктатор Володимир Путін.

Здатність України проводити потужніші та більш організовані контратаки, як і раніше, залежить від сталої військової підтримки Заходу.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago