Окупанти вже відчувають тиск контратак ЗСУ на фронті – ISW

Російські війська уже відчувають тиск українських контратак на полі бою. Водночас, здатність Сил оборони проводити потужні контратаки залежить від допомоги Заходу.

Прибуття західної допомоги на фронт дозволило українським силам стабілізувати критичні ділянки, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

“ЗСУ провели тактично значущі та успішні контратаки на півночі Харківської області та у напрямку Кремінної на Донбасі, починаючи з середини травня. У необхідних для перехоплення ініціативи на полі бою масштабах контратаки ще не проводять, але тактичні кроки збільшують витрати військ РФ”, – сказано в повідомленні.

Контратаки української армії на півночі Харківської області змусили російські війська передислокувати окремі російські підрозділи подалі від місця, де гіпотетично має бути їхнє централізоване командування.

“Росія перекинула підрозділи 810-ї морської піхотної бригади та батальйонну тактичну групу 9-ї мотострілецької бригади на північ Харківської області в середині червня. Інші підрозділи 810-ї піхотної та 9-ї мотострілецької бригад залишалися поблизу Кринок і Торецька”, – йдеться у звіті.

РФ поділяє та розгортає підрозділи ПДВ по всій лінії фронту. Підрозділи 137-го полку 106-ї дивізії ПДВ воюють у Херсонській області, тоді як інші підрозділи полку воюють поблизу Сіверська.

Аналітики ISW дійшли висновку, що поділ та розгортання підрозділів одного і того ж великого з’єднання є переконливим показником, що російські війська починають зазнавати тиску українських контратак. Це свідчить, що лінія фронту не така статична, як її оцінює російський диктатор Володимир Путін.

Здатність України проводити потужніші та більш організовані контратаки, як і раніше, залежить від сталої військової підтримки Заходу.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла: поради експертів

Мешканцям багатоквартирних будинків варто подбати про автономне живлення насосної групи, яке забезпечить подачу тепла і…

3 хв. ago

Зсув ґрунту спричинив 200-метрове цунамі, яке 9 днів розхитувало Землю: його чули вчені на всій планеті

У вересні 2023 року вчені виявили таємничий сейсмічний сигнал, який тривав дев’ять днів поспіль. Міжнародна команда експертів…

14 хв. ago

З “Газпрому” хочуть здерти останнє: у компанії можуть відсудити десятки мільярдів

Російський газовий монополіст "Газпром" порушив умови постачання газу до Європи і тепер може заплатити за…

23 хв. ago

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

44 хв. ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

53 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

1 годину ago