Окупанти вже відчувають тиск контратак ЗСУ на фронті – ISW

Російські війська уже відчувають тиск українських контратак на полі бою. Водночас, здатність Сил оборони проводити потужні контратаки залежить від допомоги Заходу.

Прибуття західної допомоги на фронт дозволило українським силам стабілізувати критичні ділянки, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

“ЗСУ провели тактично значущі та успішні контратаки на півночі Харківської області та у напрямку Кремінної на Донбасі, починаючи з середини травня. У необхідних для перехоплення ініціативи на полі бою масштабах контратаки ще не проводять, але тактичні кроки збільшують витрати військ РФ”, – сказано в повідомленні.

Контратаки української армії на півночі Харківської області змусили російські війська передислокувати окремі російські підрозділи подалі від місця, де гіпотетично має бути їхнє централізоване командування.

“Росія перекинула підрозділи 810-ї морської піхотної бригади та батальйонну тактичну групу 9-ї мотострілецької бригади на північ Харківської області в середині червня. Інші підрозділи 810-ї піхотної та 9-ї мотострілецької бригад залишалися поблизу Кринок і Торецька”, – йдеться у звіті.

РФ поділяє та розгортає підрозділи ПДВ по всій лінії фронту. Підрозділи 137-го полку 106-ї дивізії ПДВ воюють у Херсонській області, тоді як інші підрозділи полку воюють поблизу Сіверська.

Аналітики ISW дійшли висновку, що поділ та розгортання підрозділів одного і того ж великого з’єднання є переконливим показником, що російські війська починають зазнавати тиску українських контратак. Це свідчить, що лінія фронту не така статична, як її оцінює російський диктатор Володимир Путін.

Здатність України проводити потужніші та більш організовані контратаки, як і раніше, залежить від сталої військової підтримки Заходу.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Росія вивела в Чорне море три носії крилатих ракет

Станом на ранок у Чорному морі фіксується перебування трьох російських кораблів, які здатні завдавати ударів…

3 хв. ago

“Раз стрільне і втече”: танкіст ЗСУ заявив, що ухилянти не потрібні на фронті

Президент Російської Федерації Володимир Путін хоче встановити контроль над шістьма українськими регіонами. Так, ворог хоче, аби під…

12 хв. ago

Вбивство Фаріон: Мати підозрюваного назвала ймовірну версію злочину

В'ячеслав Зінченко, який був затриманий за підозрою у вбивстві колишнього нардепа Ірини Фаріон, міг бути співучасником…

12 хв. ago

У Києві невідомі спалили медичне авто Третьої штурмової бригади

У Києві троє невідомих спалили авто, яке використовували для перевезення поранених військових ЗСУ. Про це повідомила у…

14 хв. ago

Вибори у Венесуелі: Ілон Маск зробив неочікувану заяву

Бізнесмен та мільярдер Ілон Маск висловився після спірних президентських виборів у Венесуелі та нібито переобрання Ніколаса Мадуро…

15 хв. ago

У Польщі можна купити “енергетичний ваучер”

У Польщі з 1 серпня по 30 вересня 2024 року розпочинається подання заявок на енергетичний ваучер.

27 хв. ago