США зняли заборону на постачання зброї бригаді “Азов”, — The Washington Post

Адміністрація президента США Джо Байдена зняла заборону на постачання зброї 12-й бригаді спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України. Про це пише The Washington Post.

“Після ретельного вивчення 12-та бригада спеціального призначення “Азов” пройшла перевірку Ліхі, проведену Державним департаментом США”, — йдеться у матеріалі.

Тут мається на увазі “Закон Ліхі”, який забороняє надання американської військової допомоги іноземним підрозділам, які, за наявними даними, скоїли серйозні порушення прав людини. Він названий на честь колишнього сенатора Патріка Ліхі, який написав цей закон.

Державний департамент США не знайшов “жодних доказів” таких порушень зі сторони “Азову”.

Представник Держдепартаменту відмовився повідомити, коли було знято заборону і чи вже надійшла американська зброя до “Азову”.

Тепер бригада “Азов”, колись добровольче формування, яке у 2015 році увійшло до складу Національної гвардії України, матиме доступ до такої ж військової допомоги від США, як і будь-який інший підрозділ.

Видання зазначає, що близько десяти років тому “Азову” заборонили використовувати американську зброю, оскільки американські чиновники вирішили, що деякі з його засновників нібито сповідують расистські, ксенофобські та ультранаціоналістичні погляди, а співробітники ООН з прав людини звинуватили групу в порушеннях гуманітарного права.

Ольга Степанова

Recent Posts

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

12 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

20 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

26 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

31 хв. ago

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

35 хв. ago

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

45 хв. ago