ЗС РФ завдали удару по дамбі в Харківській області

Медіа стверджують, що удар було завдано по дамбі Печенізького водосховища, яка є основним шляхом постачання Сил оборони у Вовчанську. Українське командування на момент публікації не коментувало атаки ЗС РФ.

Російське угруповання окупаційних військ “Север” у районі Старого Салтова Харківської області пошкодило дамбу Печенізького водосховища. Про це повідомляють у російському пропагандистському Telegram-каналі “Северный ветер”.

“Одним влучним ударом перерізано основний шлях постачання угруповання ЗСУ у Вовчанську, Харківської області”, — йдеться в публікації.

Ані командування ЗСУ, ані Харківська ОВА поки що не коментували повідомлення про удар по дамбі.

Наступ російських військ на Харків

Російські війська намагаються змусити панікувати українських військових і перекидати особовий склад і засоби з Донецької та Луганської областей до Харківської, вважають аналітики ISW. ЗС РФ намагалися використати можливості для просування на кількох ділянках на сході України через нестачу української живої сили й техніки.

Водночас представник Білого дому Джон Кірбі, який спеціалізується в питаннях нацбезпеки, зазначив, що російські війська готуються обстрілювати Харків далекобійною зброєю, чого росіяни б не робили, якби не стояло завдання масштабного просування безпосередньо до міста.

Нагадаємо, що, за словами військового експерта Михайла Самуся, авіація РФ може заходити на відстань до 50 км до лінії фронту, запускати КАБи або ФАБи. Але повітряний простір України для літаків РФ недоступний.

Також повідомлялося про “сіру зону” в Харківській області. У ЗСУ розповіли про ситуацію на півночі. Перед ЗС РФ стоїть завдання — відтягнути українські резерви, пояснив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

53 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

54 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

55 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago