ТЦК надіслав повістку відомому військовому, який втратив на війні обидві ноги

Відомий військовий, громадський активіст і юрист Олег Симороз, який зараз проходить протезування у США, отримав у свою поштову скриньку вдома повістку від Деснянського ТЦК і СП міста Києва. Каже, її прикріпили до комунальних платежів. Військкоми просять його з’явитися для уточнення даних – це при тому, що чоловіка зняли з військового обліку, бо він втратив на війні обидві ноги. 

Про цей випадок Симороз розповів у Telegram. Ветерана війни обурило те, як працюють воєнкоми. 

“Це повістка, де мій рідний Деснянський ТЦК та СП пише, що я згідно з законами про військовий обов’язок та про мобілізацію маю з’явитись до них. Моя справа розрослась на гарний том різноманітних військових документів. І це попри те, що я пів року ходив туди як на роботу і бляха штамп у моєму військовому квитку про виключення з військового обліку ставили вони ж. Повістку до слова просто тупо приклеїли до квитанції за комуналку”, – написав Симороз. 

Симороз з гіркою іронією пише, що не встигне прийти у призначений час. Але йому корить подивитись, як служать люди в тилу й безвідповідально ставляться до своїх обов’язків.

“Шановний Деснянський ТЦК! Я перебуваю закордоном на протезуванні, бо підвернув ногу поки біг до кабінету воєнкома.  Тому на визначену дату я не встигну. Після повернення звісно ж прийду в гості, хочу подивитись як ви там служите. Тому до зустрічі!” – зазначив він. 

Військовий каже, що така імітація служби його “уже відверто підзадовбала”. І пропонує замінити цих горе-працівників сучасними ботами. 

“Якщо ви просто робите тупу розсилку навіть не дивлячись у справу особи, то давайте ми вас змінемо на онлайн-бот, а вас відправимо у бойові підрозділи, бо дивлюсь ви щось дуже втомились служити у теплому київському кабінеті”, – запропонував захисник України. 

Проблеми з ТЦК

Неуважність, недбалість і відверте порушення закону, а часом побої – це те, на що українці нерідко скаржаться, коли мова заходить про ТЦК. В Одесі на відео потрапив інцидент, я працівники ТЦК силою затягнули чоловіка до мікроавтобусу. Поряд з місцем, де відбувалися дії, схожі на примусову мобілізацію, знаходилися декілька представників правоохоронних органів. 

Як писав Інформатор, у Криворізькому ТЦК раптово помер чоловік. Військові кажуть, у нього стався епілептичний напад, але рідні у це не вірять і підозрюють побиття. 

Нагадаємо, коли Олег Симороз їхав за кордон, то також не обійшлося без скандалу. Прикордонники не хотіли випускати його до Польщі, хоча у цієї людини ампутовані дві кінцівки і він знятий з обліку. 

Ольга Степанова

Recent Posts

“Дика” карта для Китаю: Трамп пригрозив Сі Цзіньпіну перед виборами

Напередодні виборів Дональд Трамп та його головні радники із зовнішньої політики пригрозили президенту Китаю Сі…

2 хв. ago

Масштабна корупція у Держмитслужбі: керівні посади намагалися купити за 1,7 млн доларів

Спільними зусиллями НАБУ та САП вдалося припинити спробу призначити на керівні посади в митних органах…

14 хв. ago

Меган Маркл закінчила зйомки свого нового шоу для Netflix

42-річна Меган Маркл закінчила зйомки свого нового шоу на Netflix, що "прославляє радість кулінарії, садівництва,…

17 хв. ago

“Негативний досвід”: через 2 роки війни ЗСУ почали воювати гірше, ніж на початку

Скандальний ексрадник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що українці стали воювати гірше, ніж на початку…

19 хв. ago

Блокпост прибрали, але кошмарити людей продовжать: реакція ТЦК на бунт людей у Ворохті

Блокпост у Ворохті на Івано-Франківщині, через який місцеві жителі напали на військових, демонтовано. При цьому перевірки…

33 хв. ago

У Німеччині невідомі обстріляли штаб-квартиру партії Шольца

За кілька тижнів до земельних виборів у Саксонії невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії (СДПН) у…

37 хв. ago