Уже “протестували” на Мирнограді: РФ масово випускатиме нові авіабомби

Кремль прагне до розгортання масового виробництва поліпшених керованих авіабомб з метою розширення їхнього застосування на всій протяжності фронту в Україні.

Про це повідомляють фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Український військовий підтвердив, що російські збройні сили застосовують ударні засоби, зокрема й удосконалені авіабомби, під час операцій проти України.

10 березня представник Таврійського угруповання українських військ капітан Дмитро Лиховій заявив про те, що російські збройні сили завдали удару по Мирнограду Донецької області, використавши три універсальних міжвидових планерних боєприпаси (UMPB D-30SN). За попередньою оцінкою української прокуратури, ці боєприпаси могли бути ракетами С-300.

Лиховій зазначив, що вдосконалені авіабомби UMPB D-30SN, на його думку, являють собою модифіковану версію некерованих авіабомб FAB, вироблених у радянські часи.

Звіт нагадує, що російські збройні сили раніше застосовували некеровані плановані бомби ще в січні 2024 року.

Крім того, зазначається, що нещодавно ISW помітив, як російські так звані військові блогери стверджували, що збройні сили Росії почали використовувати авіабомби FAB UMPB для нанесення ударів у певних районах України.

Ті самі блогери стверджували, що російські війська можуть запускати керовані планерні бомби UMPB з літаків і наземних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ), таких як “Торнадо-С” і “Смерч”.

Тому фахівці припускають, що російські збройні сили, найімовірніше, спробують налагодити масове виробництво керованих авіабомб UMPB і розширити їхнє застосування на всій протяжності фронту.

Ольга Степанова

Recent Posts

100 гривень – це вже занадто: депутатка пояснила, чому людям не підвищать зарплати

Наразі в Україні підвищити мінімальну зарплату складно через економічні виклики. Навіть незначне збільшення потребує великих…

23 хв. ago

Як пройти ВЛК та отримати законне звільнення від служби: записки очевидця

Громадський діяч Владислав Бовсуновський ділиться особистим досвідом — як проходити ВЛК та отримати звільнення з…

24 хв. ago

Можливостей менше, вимог більше: Польща змінює правила для українців

У Польщі планують запровадити обмеження на кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах. Деякі університети…

27 хв. ago

Скільки коштують 100-доларові купюри зразка 2006 року: відповідь НБУ

Всі банкноти іноземної валюти, справжність яких підтверджена з використанням лічильників та детекторів, повинні прийматися банківськими установами до…

52 хв. ago

Трамп радився з Путіним, чи відправляти зброю Україні: деталі

Під час президентства Дональда Трампа у 2017 році він радився з російським диктатором Володимиром Путіним,…

58 хв. ago

Блогер Карма заявив про погрози зброєю з боку співробітника ТЦК (відео)

Блогер Ніколас Карма (справжнє ім'я Микола Бучак) заявив про збройний напад під час зйомок у…

59 хв. ago