Дніпро готують до оборони? Військовий експерт пояснив ситуацію

Інформація про те, що російські війська наближаються до Дніпропетровської області, викликала занепокоєння серед мирного населення. За даними DeepState, від Покровська на Донеччині до межі з Дніпропетровщиною залишилося подолати лише близько 25 кілометрів. На тлі цих новин почали з’являтися повідомлення про активне спорудження оборонних укріплень у Дніпрі. Про ситуацію та справжні причини таких дій розповів Олександр Мусієнко, військовий експерт і керівник Центру військово-правових досліджень.

Фортифікації – це нормальна практика

Мусієнко пояснює, що підготовка до оборони – це звичайна справа під час війни, особливо коли йдеться про області, що межують із зоною активних бойових дій. “Я не бачу в цьому проблеми і сприймаю це як абсолютно нормальні та правильні кроки”, – наголошує експерт. На його думку, краще мати укріплення, які не доведеться використовувати, ніж опинитися без захисту в критичний момент.

Військовий аналітик зауважує, що такі роботи часто викликають суперечливі думки серед населення. “У нас така ситуація: будуєш – чому ви паніку розганяєте, не будуєш – зрада”, – зазначає Мусієнко. Він підкреслює, що будівництво укріплень не обов’язково означає підготовку до негайної оборони, але демонструє передбачливість і готовність до можливих загроз.

Психологічний аспект війни

Мусієнко також звернув увагу на складність комунікації під час війни. “Емоційний стан людей різний, особливо після тривалого конфлікту. Перемоги підняли бойовий дух, але відступи і втрати позицій сприймаються болісно”, – пояснює експерт. Він додає, що відсутність коментарів щодо неприємних новин створює інформаційний вакуум, який заповнюють непрофесійні джерела.

Необхідність укріплення оборони

Експерт наполягає на тому, що посилення оборони є вкрай важливим для регіонів, які перебувають під контролем України. “Будівництво фортифікаційних споруд і лінії оборони Дніпропетровської області – абсолютно необхідне і правильне рішення”, – підсумовує Олександр Мусієнко.

Коломієць Надія

Recent Posts

Жінка розлучилася з чоловіком і отримала несподівану вимогу від свекрухи

Жінка вирішила розлучитися з чоловіком і отримала несподівану вимогу від свекрухи. Вона зажадала від невістки…

3 хв. ago

Мобілізація вчителів: хто втрачає право на відстрочку

Виявляється, що далеко не кожен чоловік-педагог має право на відстрочку від мобілізації. Заступник міністра освіти…

12 хв. ago

Кадиров шантажує Путіна та оголосив кровну помсту його “гаманцю” – це може перерости в новий бунт в Росії

Глава Чечні Рамзан Кадиров оголосив кровну помсту сенатору від Дагестану Сулейману Керімову, а також депутатам…

24 хв. ago

Ураганом у Флориді до будинку принесло живого крокодила: відео

Після повені, викликаної у Флориді ураганом Мілтон, американець повернувся додому і з подивом виявив у…

33 хв. ago

РФ перекинула на Курський напрямок близько 50 тисяч своїх військових, — Сирський

Командування РФ перекинуло в Курську область близько 50 тисяч своїх військових. Про це в документальному…

43 хв. ago

З українців за закриття деяких рахунків вимагають значну частку коштів: в НБУ попередили

Деякі українці стикаються з вимогою сплатити банку значну частку коштів при примусовому закритті рахунків - це пов'язано…

52 хв. ago