Демобілізація військових до 25 років: Стефанчук розставив усі крапки над «і»

Якщо парламент ухвалить рішення про демобілізацію всіх військовослужбовців до 25 років, то на окремих ділянках фронту може статися обвал. Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу.

«Це непросте питання. Ми зустрічалися не один раз з вищим військовим керівництвом і пропрацьовували це. Так, справді впродовж цього періоду – не можу назвати кількість, бо засідання відбувалося в таємному режимі, певна кількість осіб від 18 до 25 років, які раніше були визнані обмежено придатними, були мобілізовані», – наголосив Стефанчук.

За словами спікера парламенту, зараз треба знайти можливість демобілізувати їх, але має бути чітке розуміння хто прийде на їх місце.

«Бо просто демобілізація – це обвал окремих ділянок українського фронту. І ми не хочемо, щоб на цих популістичних рішеннях хтось піарився. Бо тут питання не для піару, а для безпеки країни. Але ми усвідомлюємо, що ці діти попали під мобілізацію через недосконалість законодавства», – розповів голова Верховної Ради.

Спікер парламенту зазначив, що з військовим керівництвом були домовленості і вони прийняли директиву, що не мобілізують людей до 25 років ще до моменту прийняття закону про заборону мобілізації юнаків до 25 років. За його словами, також були домовленості, що тих, кого вони вже набрали, не будуть закріплювати по бойових розпорядженнях на складних ділянках фронту.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон №11379-д про проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку.

Як повідомлялося, Україна має намір мобілізувати ще 200 тис. новобранців до кінця 2024 року, але реалізація цих планів виглядає сумнівною, як повідомляє видання The Times. Згідно з інформацією, виконати цей план може бути складно через різні фактори, включаючи зменшення кількості чоловіків призовного віку та зростаючий опір мобілізації серед населення.

Коломієць Надія

Recent Posts

Україну накриє холодний фронт: прогноз на 11 жовтня від синоптиків

11 жовтня в Україні очікується мінлива хмарність і прихід холодного атмосферного фронту. За даними Укргідрометцентру,…

3 хв. ago

Скандал у Польщі: українського таксиста побили п’яні пасажири-поляки

У польському місті Щецин група п'яних пасажирів напала на українського таксиста після того, як той…

8 хв. ago

Північне сяйво над Україною: потужна сонячна буря створила фантастичне видовище

Жителі багатьох регіонів України знову стали свідками рідкісного явища – північного сяйва. Синоптики Центру прогнозування…

13 хв. ago

Дві третини поляків виступають за повернення призовників з України на батьківщину

У Польщі дедалі більше громадян підтримують повернення українців призовного віку додому. Згідно з опитуванням Центру…

17 хв. ago

Студентів позбавляють відстрочки: хто втратить право на захист від мобілізації

Восени в Україні набирають чинності зміни до правил мобілізації, які вплинуть на частину студентів. Закон…

23 хв. ago

“Тимчасові шлюби” в Індонезії: дівчата заробляють $500 на туристах

В індонезійських селах молоді дівчата погоджуються на так звані "шлюби для задоволення" або "Nikah Mut'ah"…

32 хв. ago