У Путіна  намагаються знайти посередників для переговорів із Україною

Кремлівські чиновники, ймовірно, намагаються сформувати міжнародні мирні посередницькі зусилля у війні в Україні, демонструючи при цьому небажання Росії брати участь у добросовісних переговорах з Україною. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою та міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва Росії та країн Перської затоки у Саудівській Аравії 9 вересня. 

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Лавров обговорив війну в Україні з Вієйрою та Джайшанкаром, але не повідомило подробиць. 

Бразилія та Китайська Народна Республіка з травня просувають свій мирний план “Політичне врегулювання української кризи” з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Росії.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, зокрема, нещодавно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, таких, як повага до територіальної цілісності та суверенітету держав. 

Однак Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання Росії вести добросовісні переговори з Україною, стверджуючи, що мирна формула президента України Володимира Зеленського, яка дійсно ґрунтується на принципах міжнародного права, є “ультиматумом” і що Росія ніколи серйозно не розглядала цей план. 

Українські офіційні особи відкрито запросили російського представника взяти участь у другому мирному саміті  України, який відбудеться ще цього року.

Ключові  висновки ISW за 9 вересня:

  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров взяв участь у спільній міністерській зустрічі стратегічного діалогу Росії та Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) у Саудівській Аравії 9 вересня, ймовірно, в рамках зусиль Кремля, спрямованих на просування створення його “євразійської архітектури безпеки”.
  • Кремлівські чиновники, ймовірно, намагаються сформувати міжнародні зусилля з мирного посередництва у війні в Україні, демонструючи при цьому небажання Росії брати участь у добросовісних переговорах з Україною.
  • Кремль використав російські регіональні вибори, що відбулися 6-8 вересня, щоб інтегрувати в російський уряд російських військових ветеранів війни в Україні, яким він довіряє, ймовірно, в рамках постійних спроб заспокоїти російських військовослужбовців, посилити внутрішню підтримку війни і сформувати кадровий склад місцевих чиновників, пов’язаних з Кремлем.
  • Кремль утримався від заміни виконуючого обов’язки губернатора Курської області Олексія Смирнова під час російських регіональних виборів, ймовірно, на підтримку зусиль, спрямованих на применшення суспільних наслідків вторгнення України в Курську область.
  • Українські офіційні особи продовжують попереджати, що російські війська все частіше застосовують хімічну зброю в Україні.
  • Російські війська нещодавно відновили втрачені позиції в Курській області на тлі продовження українських наступальних операцій в цьому районі 9 вересня.
  • Російські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове, поблизу Сіверська, поблизу Покровська та на південний захід від Донецька, а українські війська нещодавно відновили позиції поблизу Сіверська.
  • Президент Росії Володимир Путін 9 вересня розширив повноваження міністра оборони Росії Андрія Бєлоусова, дозволивши йому надавати доступ до російської державної таємниці (секретної інформації) особам, які мають на це право в Міністерстві оборони (МО) Росії.
Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

54 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

56 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

57 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago