Україна під Курськом здійснила “електронний бліцкриг”, такого світ ще не бачив – Forbes

Стрімкий наступ українських сил, що розпочався 6 серпня, застав зненацька не лише Росію, а й Захід. За кілька діб ЗСУ змогли взяти під свій контроль більше територій, ніж захопили російські війська за останні місяці. Успіх був досягнутий завдяки новому стилю ведення війни, який продемонстрували українці під час цієї операції.

Про це йдеться в новій статті впливового журналу Forbes.

Українці під час прориву російського кордону спиралися на дві речі: радіоелектронну боротьбу (РЕБ) і дрони. Фактично, зазначає автор, ЗСУ вдалося чудово здійснити “електронний бліцкриг”.

Першим етапом операції стало “засліплення” командування угруповання ЗС РФ у даному районі через знищення розвідувальних безпілотників противника. Їх збивали, зокрема, дронами-перехоплювачами FPV.

Позбавивши росіян “очей” у небі, ЗСУ встановили в районі потужні “глушилки”, чим вивели з ладу російський зв’язок. Таким чином, угруповання РФ у прикордонні Курської області виявилося ізольованим і дезорієнтованим. Це дало можливість передовим групам ЗСУ прорвати кордон і почати наступ.

“Зосередивши достатню кількість засобів РЕБ на Курському напрямку, Україна нейтралізувала російські безпілотники. Це дало можливість українській бронетехніці спокійно перетинати відкриту місцевість, не наражаючись на загрозу ударів”, – йдеться у статті.

Друга важлива частина українського наступу – це масоване використання FPV-дронів для точкової ліквідації російських сил у районі. Українці буквально заполонили небо Курської області роями ударних БПЛА, що ускладнило для РФ оборону. Безпілотники стали повноцінною повітряною підтримкою наземних військ ЗСУ в цій операції, замінивши звичайну авіацію. І це теж нове слово у військовій науці.

Українська сторона зберігає мовчання з приводу своєї операції під Курськом, не розголошуючи її подробиці. Однак уже зараз зрозуміло, що те, що відбувається, має всі шанси стати новою главою в історії війни. Українці знову здивували світ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нові правила перевірки документів та видачі повісток: які зміни готують українцям

В Україні готують зміни до законодавства стосовно перевірки військово-облікових документів та отримання повісток. Омбудсман Дмитро Лубінець опублікував інфографіку,…

9 хв. ago

Водіїв попередили: вікові обмеження можуть залишити вас без авто

Українські водії старшого віку можуть зіткнутися з новими правилами керування транспортними засобами. У Верховній Раді…

18 хв. ago

Жінка продала старий диван за $500, а потім дізналася, що він коштував у 40 разів дорожче (фото)

Жюль Шрайнер із Карпентерсвілля, штат Іллінойс, США, спершу була впевнена, що знайшла золоту жилу, продавши…

24 хв. ago

У Києві погіршилася якість повітря: у яких районах нема чим дихати

У суботу, 21 вересня, Київ накрив густий дим та неприємний запах. У столиці зафіксовано тимчасове погіршення…

30 хв. ago

Нацбанк ускладнить життя: нові правила арешту коштів

Нацбанк України вирішив змінити правила безготівкових розрахунків, щоб зробити арешт грошей на банківських рахунках прозорішим…

37 хв. ago

Річницю розлучення Анджеліна Джолі відсвяткувала розкішною фотосесією з божевільною зачіскою

Анджеліна розлучилася з Бредом Піттом рівно вісім років тому. У річницю цієї події вона і влаштувала…

42 хв. ago