Україна під Курськом здійснила “електронний бліцкриг”, такого світ ще не бачив – Forbes

Стрімкий наступ українських сил, що розпочався 6 серпня, застав зненацька не лише Росію, а й Захід. За кілька діб ЗСУ змогли взяти під свій контроль більше територій, ніж захопили російські війська за останні місяці. Успіх був досягнутий завдяки новому стилю ведення війни, який продемонстрували українці під час цієї операції.

Про це йдеться в новій статті впливового журналу Forbes.

Українці під час прориву російського кордону спиралися на дві речі: радіоелектронну боротьбу (РЕБ) і дрони. Фактично, зазначає автор, ЗСУ вдалося чудово здійснити “електронний бліцкриг”.

Першим етапом операції стало “засліплення” командування угруповання ЗС РФ у даному районі через знищення розвідувальних безпілотників противника. Їх збивали, зокрема, дронами-перехоплювачами FPV.

Позбавивши росіян “очей” у небі, ЗСУ встановили в районі потужні “глушилки”, чим вивели з ладу російський зв’язок. Таким чином, угруповання РФ у прикордонні Курської області виявилося ізольованим і дезорієнтованим. Це дало можливість передовим групам ЗСУ прорвати кордон і почати наступ.

“Зосередивши достатню кількість засобів РЕБ на Курському напрямку, Україна нейтралізувала російські безпілотники. Це дало можливість українській бронетехніці спокійно перетинати відкриту місцевість, не наражаючись на загрозу ударів”, – йдеться у статті.

Друга важлива частина українського наступу – це масоване використання FPV-дронів для точкової ліквідації російських сил у районі. Українці буквально заполонили небо Курської області роями ударних БПЛА, що ускладнило для РФ оборону. Безпілотники стали повноцінною повітряною підтримкою наземних військ ЗСУ в цій операції, замінивши звичайну авіацію. І це теж нове слово у військовій науці.

Українська сторона зберігає мовчання з приводу своєї операції під Курськом, не розголошуючи її подробиці. Однак уже зараз зрозуміло, що те, що відбувається, має всі шанси стати новою главою в історії війни. Українці знову здивували світ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Найкращі сінабони: перевірений рецепт улюбленого десерту

Сінабон вперше побачив світ у 1985 році в Сієтлі, що у штаті Вашингтон США. Саме…

9 секунд ago

У Тверській області Росії атаковано секретний військовий об’єкт: що про нього відомо

У селищі Октябрський, Тверської області Росії, безпілотники атакували військовий секретний об'єкт. Місцеві зазначають, що там…

10 хв. ago

Найжахливіша записка 18 століття. Жінка навіки вишила слова кохання людським волоссям

Анна Марія Редкліфф вишила для свого чоловіка любовну записку волоссям. Вона обрала дуже дивні предмети…

17 хв. ago

Топ-7 професій з бронню від мобілізації : хто та за яких умов може її отримати

В Україні продовжуються обов'язкова мобілізація військовозобов'язаних, проте деякі особи можуть отримати бронювання. Ця особлива відстрочка надається…

24 хв. ago

Хворі на рак Кейт Міддлтон і Чарльз III згуртувалися, щоб повернути в сім’ю “блудного сина”

Король Великої Британії Чарльз III зі своєю невісткою Кейт Міддлтон, які останні місяці борються з раком,…

32 хв. ago

Посланець із небес: хірург побачив рай під час клінічної смерті

Нейрохірург із Вірджинії, США, стверджує, що під час тижневої коми, спричиненої рідкісною бактеріальною інфекцією менінгіту,…

38 хв. ago