“Курчатов приречений”: на Курській АЕС паніка через наступ ЗСУ

У місті Курчатов на Курщині ситуація загострюється через те, що ЗСУ ведуть бої всього за 10 км від міста. На Курській АЕС вирішили відключити станцію у разі її захоплення українськими військами.

Про це повідомляє видання “Горизонтальна Росія (7х7).

“Оперативний персонал готовий. Тобто, якщо таки зайдуть на територію, діючі блоки одразу зупинять. Це один із можливих варіантів”, — пояснило джерело “7х7”, знайоме із ситуацією.

За його словами, якщо доведеться зупинити роботу станції, то електроенергія надходитиме мешканцям з головного резервного фонду. Зараз, за словами джерела, АЕС охороняють військові, а будівництво АЕС-2 призупинили до середини серпня.

9 серпня мер Курчатова Ігор Корпунков повідомив про “напружену обстановку” у місті та розповів, що бої йдуть за кілька десятків кілометрів від кордону Курчатова. У місті кілька разів оголошували ракетну небезпеку, а у місцевих телеграм-каналах повідомлялося про вибухи. За словами місцевих жителів, до прориву кордону ЗСУ місто обстрілювали не часто. Зараз на вулицях людей поменшало, але побільшало військових машин і танків.

“Усі гуляють, ведуть звичний спосіб життя, але очко у всіх підтискає, бо ніхто реально не знає, що діється, де ЗСУ ніхто не знає, а телевізору та різним каналам ніхто не вірить. Живуть навпомацки, що серце підказує”, – розповів “7х7” місцевий мешканець.

Місцева жителька, яка працює в лікарні, на умовах анонімності повідомила, що до лікарні в Курчатові звозять поранених військових.

“Якщо вони будуть у Льгові, то одному богові відомо, що буде далі. Льгов поряд, буквально 20-30 км. Як усі кажуть, якщо прийдуть до Льгова, то шансів відстояти Курчатов буде мало. Навіть сумнівно це все, як можна розраховувати на “перемогу”, про яку техніку може йтися, якщо в нашій лікарні немає води, одягу та предметів першої необхідності, навіть клапанів для крапельниць та знеболювання”, — розповідає жінка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

10 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

23 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

35 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

46 хв. ago

Демократи закликають Гарріс збільшити свою присутність у ЗМІ — The Hill

Люди, близькі до кампанії Гарріс, стверджують, що вони застосовують багатогранний підхід до завоювання голосів виборців,…

56 хв. ago

Загальна мобілізація: відстрочку тепер можна оформити дистанційно

Якщо необхідно відтермінувати мобілізацію, необхідно подати певні документи. Нещодавно Верховна Рада вирішила продовжити воєнний стан…

1 годину ago