Хаос, паніка і нема наказів: вцілілі строковики розповіли про захід ЗСУ на Курщину

На початку українського наступу в Курській області підрозділи російських строковиків, які прикривали кордон, були охоплені панікою. Ситуацію погіршувала відсутність наказів і дефіцит зброї, пише “Верстка”.

Як розповіли самі учасники тих подій, на момент прориву українських військ цю ділянку кордону охороняли кілька десятків строковиків із двох військових частин, що базуються в місті Клинці Брянської області. За словами строковиків, з якими поспілкувалася “Верстка”, “усі знали”, що ЗСУ готуються наступати, але будь-яких вказівок від командування з цього приводу не було.

“Там просто почалася паніка, зброї бойової у нас не було, тільки у командира відділення. Це був хаос, взагалі ніяких вказівок не було, потім командир відділення, контрактник, скомандував нам відступати, маршрут був під мінометним обстрілом, тому ми пішли в якісь ліси. Там і потрапили під обстріл, нас розкидало, мене контузило”, – розповів строковик на ім’я Олександр.

Схожу історію розповідають й інші співрозмовники видання.

“У нас НП. Коротше хохли прорвали опорник. Ми зараз підемо або в Суджу, або в Гончарівку. З нами 10 осіб пішли, тому що ні зброї, нічого не було. Перестрілка почалася, нас мінометом накривали. Ми там взагалі, у самій ж*пі світу були, у нас ні автоматів, ні*ра немає”, – сказав строковик Олексій.

За оцінками співрозмовників “Верстки”, загалом на ділянці прориву могли перебувати понад 100 строковиків. Тих, хто вижив і не потрапив у полон, зараз збирають в одному місці, але десятки солдатів досі не вийшли на зв’язок.

Ольга Степанова

Recent Posts

Найкорисніший овоч у світі: цей недорогий продукт містить найцінніші речовини для організму

Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США визначив найкорисніший…

24 секунди ago

Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України “з портфельчиком”, бо боявся, що його ліквідують

Оголошений в розшук нардеп-втікач Артем Дмитрук розповів на каналі одеського юриста Тараса Никифорчука, як йому…

1 хв. ago

Сонячна енергія “під землею”: енергетики зробили найбільше відкриття в історії

Національна лабораторія Айдахо та Національна лабораторія відновлюваної енергії (США) мають намір запустити в штаті Айдахо…

3 хв. ago

Перший “мінус” в Україні може бути вже цього тижня, – синоптикиня Діденко

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода, однак у горах температура вже знижуватиметься до "нуля" та…

4 хв. ago

Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

Кабінет Міністрів пропонує можливість приватизації державних університетів і їхнього майна. Ці зміни закладені в законопроєкті…

5 хв. ago

Експерти назвали 10 популярних автомобілів, які не проїдуть без ламання навіть 160 тисяч км

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність…

7 хв. ago