Дрони Magura V5 знищили російські кораблі на $500 мільйонів

Україна протягом року використання морських дронів Magura V5 завдала істотних збитків російському флоту в Чорному морі. Пристрої, створені українськими конструкторами, виявилися ефективними проти військових кораблів РФ і їх постійно вдосконалюють.

Про те, як діють українські морські дрони, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов розповів в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За словами Юсова, через удари дронів Magura V5 Чорноморський флот РФ втратив 500 млн. доларів. Він наголосив на унікальності українського винаходу, який допоміг знешкодити військові кораблі та живу силу противника. Офіцер розповів, що успішні атаки – результат злагодженої роботи кількох підрозділів Сил оборони: операторів, спеціалістів ГУР, розвідників.

«Секрет Magura — у майстерності українських виробників, які створили засіб поразки ворожого флоту та особового складу, які на той момент перебувають на борту, у поєднанні з вміннями та майстерністю операторів та спецрозвідників. Це поєднання постійно вдосконалюється», – заявив офіцер.

Окремо представник ГУР відзначив роботу спецпідрозділу Group 13. Працюючи спільно з іншими фахівцями, вони «дають все нові та нові результати». Він пояснив, що під час останньої спецоперації вдалося знищити найновіший російський катер Мангуст, який почали виробляти тільки з 2018 року.

«Цей катер використовується прикордонними службами, які належать ФСБ. Вони перебували у захищеному місці, де їм нічого не загрожувало. Усі перешкоди Magura та операторами ГУР МО були подолані. Відповідно, на 3 млн доларів побільшало морської елітної нерухомості на українському Чорноморському узбережжі», — підсумував Юсов.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Ліки від магнітних бур: що робити, щоб полегшити свій стан

Лікарі стверджують, що приблизно третина людей на планеті мають метеочутливість, тобто відчувають будь-які зміни в…

7 хв. ago

Проблеми з персоналом: в Україні змушені наймати на заводи жінок, — FT

На українські заводи менеджери все частіше змушені наймати жінок. Причому на важке виробництво. Це вимушений…

16 хв. ago

Найгарячіші тренди літнього взуття: топ 6 пар для жінок

Взуття — це один з основних елементів гардероба, без якого не обійдеться жодна людина. Тому…

26 хв. ago

Портсигар: що слід знати про популярний аксесуар?

Портсигар є плоским контейнером, призначеним для зберігання сигарет. Однак він не тільки зручний для перенесення,…

36 хв. ago

Справа Гринкевича-старшого: завершено розслідування щодо підкупу керівництва ДБР

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який пропонував хабар у 500 тис. дол. одному…

37 хв. ago

Кабмін дозволив розсилати повістки поштою – коли почнуть приходити “листи щастя” українцям

Вже з липня почнеться розсилання повісток через пошту. Під такою повісткою не буде потрібен підпис громадянина.…

47 хв. ago