Рано раділи: строковиків після демобілізації можуть знову забрати на війну – названі терміни

Днями президент України Володимир Зеленський підписав закон України щодо демобілізації строковиків. 

Народний депутат Олександр Федієнко в ефірі інформаційного марафону “Єдині новини” заявив, чи можуть їх знову мобілізувати та коли, пише УНІАН.

Депутат заявив, що під час війни та воєнного стану дані про кількість строковиків, яких відпустять у запас, ніхто не має наміру розголошувати.

Федієнко також додав, що буде звільнено практично всіх строковиків, які виявили бажання звільнитися. Але є й ті, хто висловив бажання підписати контракт із ЗСУ та продовжити захищати Батьківщину.

Федієнко додав, що ті звільнені строковики вже після відповідного терміну можуть бути або мобілізовані або підписати контракт, щоб приєднатися до ЗСУ.

Уточнюється, що після демобілізації строковиків їм надається рік відстрочки від військової служби. Після цього часу вони зможуть знову стати на захист Батьківщини.

У період воєнного стану строковиків не можуть призвати на службу до ЗСУ, а й демобілізувати. Повномасштабна війна вже триває третій рік, і весь цей час строковики змушені продовжувати службу. Тому було порушено питання з їхньою демобілізацією.

Згідно з опублікованим указом президента України Володимиром Зеленським 7 березня звільнення військових-строковиків у запас відбудеться у квітні-травні 2024 року.

Це стосується тих військовослужбовців, термін служби яких закінчився під час воєнного стану та був продовжений понад встановлені терміни.

Зазначається, що цей указ поширюється на військові Збройні сили України, Державну спеціальну службу транспорту та інші утворені відповідно до законів України військові формування військовослужбовців строкової військової служби.

Ольга Степанова

Recent Posts

На які авто взимку впадуть ціни: 6 моделей, вартих уваги

Шукаючи вигідні пропозиції, потенційні покупці ретельно аналізують авторинок. Останні роки приємних новин було мало – середні…

14 хв. ago

Зовсім скоро треба готуватися до мобілізації з 20 років: що кажуть нардепи

З 1 жовтня Кабінетом міністрів було внесено зміни до Порядку проведення призову на військову службу…

20 хв. ago

Які піджаки будуть наймоднішими цієї осені: стилістка пояснила, на що звернути увагу

Жакет, піджак чи блейзер - це універсальна річ на всі випадки життя. Його можна одягнути з…

25 хв. ago

Кіднепінг у космосі. Учені з’ясували, хто і коли викрав Місяць

У всій Сонячній системі немає нічого схожого на Землю та її Місяць: в інших планет є…

40 хв. ago

У Росії затримали z-блогера, який критикував Путіна

Російського пропагандиста - "Z-блогера" Єгора Гузенка, відомого як  Тринадцятий, затримано в Новопавловську (Ставропольський край РФ). Офіційна…

48 хв. ago

НАТО розгорне майже 50 бригад додатково для запобігання агресії РФ в Європі

НАТО планує збільшити свої сили на 250 тис. військовослужбовців у відповідь на зростаючу загрозу з боку…

55 хв. ago