Публічний ляпас Путіну: The Economist назвало четверту велику невдачу російських генералів

Україна дивує високим рейдом на територію Росії, і він не має ознак вщухання. Від початку операції РФ втратила повний контроль щонайменше над 350 квадратними кілометрами своєї території, а сотні солдатів потрапили в полон. Почалася гонка, щоб зупинити просування ЗСУ — і не дати їм окопатися. Про це пише The Economist.

Як пише видання з посиланням на джерела в українській розвідці, Україна задоволена першими успіхами операції на Курщині, яка паралізувала Росію. За його словами, зараз Росія використовує елітні підрозділи у небезпечний спосіб, щоб зупинити наступ. З іншого боку, Україна просувається лише туди, де це має сенс.

“Росіяни роблять дуже дурні помилки і все це через їх корумпований менеджмент зверху вниз, який надає перевагу хорошим новинам над правдою”. Вторгнення на Курщині, яке слідує за невдачами в Києві, Харківській області та Херсоні, є “четвертою великою невдачею” російських генералів у механізованій, маневреній війні. Тепер у нас є варіанти і росіяни це знають”, — кажуть в українські розвідці.

Як зазначає видання, до 8 серпня українські сили просунулися до міста Суджа, що за 10 км від кордону, та Коренево — за 15 км. В обох районах тривають запеклі бої. Окремі українскі підрозділи відкололися та ведуть бої ще глибше.

“Україна залучила підрозділи щонайменше з чотирьох елітних бригад, а це означає, що ударна сила, ймовірно, набагато більша, замінувала головну дорогу, що веде на південний схід до Бєлгорода, і має значні засоби ППО в цьому районі. З огляду на її успішний початок, Україна цілком може залучити більше резервів, попри власні тонкі лінії в Донецькій області на півдні”, — пише The Economist.

Видання додає, що операція на Курщині “була оповита хмарою таємниці”, а “західні уряди були заскочені зненацька”. Не знали про це і самі українські військові.

“Нам сказали пакувати валізи 4 серпня. Начальники не сказали, куди ми прямуємо, і ми все ще бачимо лише частину”, — розповіло виданню джерело у Генштабі.

Джерело в Генштабі порівнює це з грою в шахи, а подальші кроки України будуть визначатися відповіддю Росії — чи перекине вона резерви з Харківщини та Донбасу, чи Україна зможе рухатися далі.

“Росія намагалася підготувати міцну позицію, але тепер вони в біді, бо не можуть захистити свою територію. Будь-яку нову українську лінію на території Росії буде важко утримати. Але це вже публічний ляпас Володимиру Путіну. А для нації, яка протягом більшої частини минулого року прагнула хороших новин, це вже щось”, — прокоментувало джерело в українській розвідці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

6 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

19 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

29 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

42 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

57 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

57 хв. ago